,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет інформаційних технологій і систем Новини Студенти ФІТІС в музеї «Експериментаніум»
Вівторок, 22 листопада 2016 00:00

Студенти ФІТІС в музеї «Експериментаніум»

12 листопада 2016 року відбуласьпоїздка студентівта викладачівкафедри Програмного забезпечення автоматизованих систем у м. Київ. Програмою поїздки було відвідування сучасної виставки популярної науки та техніки в музеї «Експериментаніум». Постійна експозиція музею налічує близько 250 інтерактивних експонатів. Під час відвідування у студентів була можливість  розгледіти та «пощупати» зразки машин і механізмів, які наочно демонструють можливості науки і техніки в різних сферах життя людини. Окрім цього,  велику увагу привертали експозиції з анатомії, зала «Таємниці води», безліч різноманітних ілюзій та головоломок, дзеркальний та лазерний лабіринти, акустична кімната і багато інших експонатів.

Кімната «Таємниці води»

Можна було пограти на різних музичних інструментах.

Зробити фокуси.

Зібрати головоломки.

Випустити дим під натиском.

Прогулятись в кімнаті Еймса.

Було ще багато експонатів, від яких студенти отримали незабутні враження.

Наступним кроком нашої поїздки було відвідування Державного музею авіації під відкритим небом, де студенти не тільки могли роздивитись найрізноманітніші авіа експозиції, а й відчути себе пілотом.

Державний музей авіації України (Жуляни) є наймолодшим і, в той же час, найбільшим історіко-технічнім музеєм країни. Він був створений в 2003 році, увінчавши своїм відкриттям найбільшу дату – 100-ліття світової авіації. Музей розмістився на території колишньої учбово-авіаційної бази (УАТБ) КІІЦА (нині НАУ), а приписані до неї літаки стали ядром його колекції. Втім, почавшись всього з 30 бортів, сьогодні Жуляни володіють експозицією вже в майже 70 літаків і вертольотів.

Ну і звісно,селфі на пам'ять.