,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет інформаційних технологій і систем Новини Розвиток громадянського суспільства. IT-волонтери.
Субота, 15 жовтня 2016 01:10

Розвиток громадянського суспільства. IT-волонтери.

Зараз, в рідної державі ми переживаємо не прості часи. І саме зараз різко  проявляються всі характерні для кожної людини риси.  В ЧДТУ вже багато років традеційно небайдужа молодь і співробітники активно ініціюють та приймають участь у врлонтерских проектах. Постійно піклуються про дітей, які залишились без батьківського піклування, відвідують та допомогають дітячим будинкам. Власними силами проводять очищення берегів Дніпра. Пріймають участь у різноманітних екологічних проектах та рухах. Зрозуміло, що працівники вишу не залишились байдужими, та допомогають Українським патріотам та армії, що боронить країну. Але, волонтером можна бути не тільки на війні. Місце появам люденості є і в звичайному житті.

В університеті волонтерський рух вийшов на новий щабель розвитку. Не байдужі люди з гарною фаховою підготовкою обьєднались з просвітнецькою метою. Не секрет, що в країні йде процес розшарування суспільства. Питтаня "соціального ліфту" стає все гострішим. В сучасному високотехнологічному світі гарна вищя освіта є основним чинником суспільного успіху. Але, чи кожні батьки мають змогу віддати велики кошти за часний коледж, якісного репетитора? Чи кожен студент отримав у середньої школі грунтовні базові зання, навчився мислити и може легко опановувати складні спеціальні дисціпліни, особливо технічні? Очевідно що ні. Саме для того, щоб у кожної дитини був шанс на ФІТІС ЧДТУ було створено Освітньо-тренувальний центр.

Цей волонтерський проект обьеднує вже біля тридцяти ІТ-ішників: фахівців з виробництва, викладачів, студентів старших курсів та аспірантів. Ці люди, у вільний від роботи час допомогають дітям та студентам надолужити ті знання та придбати спеціальні навички, в яких вони мають потребу.

ОТЦ дуже динамічний. Постійно зьявляються нові безкоштовні курси і для школярів, і для студентів, і для всіх бажаючих. Для того щоб, не пропустити щось потрібне та цікаве слдкуйте за новинами ФІТІС та адресою ОТЦ https://chdtu.edu.ua/fitis/otc

Якщо бажаєте поспілкуватись в живу, приходьте у ЧДТУ 12 жовтня об 11-20 у кінозал 1(головного) корпусу на "Відкриття другого сезону проекту Codaline в ОТЦ". Також Ви завжди можете завітати до деканату ФІТІС а.501-1 та поспілкуватись із деканом, або дзвоніть (047-2)-71-00-86.