,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет інформаційних технологій і систем Новини Студенти ФІТІС прийняли участь у "Media Hack Weekend 2016" (найбільший хакатон в Україні)
П'ятниця, 14 жовтня 2016 22:06

Студенти ФІТІС прийняли участь у "Media Hack Weekend 2016" (найбільший хакатон в Україні)

На минулих вихідних в Києві відбулася важлива подія в колі вітчизняного IT - "Media Hack Weekend 2016". Це найбільший хакатон в Україні, який поєднує медіа та технології. Цього року на ньому побувала рекордна кількість учасників - понад 800: програмісти, дизайнери, маркетологи, підприємці, інвестори. Це просто неймовірний захід, де всі ці люди втілюють у життя свої ідеї, покликані вирішити якісь проблеми. За 48 годин учасники повинні були створити робочий прототип своєї задумки.

Також туди поїхали наші студенти групи ПЗ-154, де куратор Вовченко Олександр: Максим Журавленко, Владислав Гаврилюк та Олександр Бєлопольський. Їх проект називався "Ukraine is my country". Це є універсальна платформа (вебсайт) для туристів, які подорожують Україною. Уявіть: коли ви збираєтесь кудись поїхати, скільки часу ви витрачаєте на те, щоб дізнатися чим можна туди доїхати, який саме автобус вас відвезе до потрібного вам місця, де можна провести час з користю і так далі. Цей проект покликаний вирішити цю проблему. Користувач оформлює електронну підписку і вказуєте певні особливості своєї подорожі, а також і місця для відвідування, це все ви можете дізнатись на даному вебсайті.

Окрім цієї ідеї, було представлено ще 107 іншими учасниками. За словами наших студентів, вони здобули безцінний досвіт у сфері розробки та реалізації проекту такого масштабу. Покращили свої знання з мов веб-розробки, освоїли нові для себе технології та фреймворки. Познайомилися із різними людьми сфери IT та обмінялися досвідом. Ці 48 годин були надзвичайно цікавими та результативними.

Такі заходи варто відвідувати для того, щоб краще розуміти весь процес написання коду для важливого проекту, який повинен відповідати критеріям замовників.

Студенти задоволені, що відвідали MHW16!