,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет інформаційних технологій і систем Новини Співпраця з громадською організацією «Ukrainian Hi-Tech Initiative» та компанією «QATestLAB».
П'ятниця, 07 жовтня 2016 20:28

Співпраця з громадською організацією «Ukrainian Hi-Tech Initiative» та компанією «QATestLAB».

Спеціально до нового навчального року, між ЧДТУ та громадською організацією «Ukrainian Hi-Tech Initiative» узгоджено та підписано меморандум про спільний розвиток науково-практичних та методологічних освітянських можливостей Сторін.

ГО «Ukrainian Hi-Tech Initiative» – це провідна Українська асоціація компаній, які спеціалізуються на ІТ-аутсорсингу. Вже більше ніж 10 років головним завданням асоціації є просування українських компаній, розробників програмного забезпечення і позитивного іміджу українського ІТ-індустрії аутсорсингу на світових ринках.

Також у 2008 році ГО «Ukrainian Hi-Tech Initiative» стала одним із засновників Центральної та Східної Європейської асоціації аутсорсингу (СЕЕОА).

Програму співробітництва у науково-дослідницькій та навчально - методичній роботі розроблено на основі матеріальної бази та софтверної інфраструктури компанії «QATestLAB».

QATestLab - провідна аутсорсингова компанія, яка надає повний спектр послуг тестування програмного забезпечення.

За 11 років роботи на ринку, співробітники компанії допомогли багатьом компаніям випустити в світ свої оригінальні проекти і заслужити з їх допомогою любов і довіру користувачів.

Основні напрямки роботи:

  • Функціональне тестування
  • Крос-браузерні тестування
  • Тестування навантаження
  • Тестування мобільних додатків
  • Тестування для користувача інтерфейсу
  • Автоматизоване тестування
  • Тестування ігор
  • І багато іншого.

Різноманітність проектів, кількість виконаних замовлень, тисячі заведених багів і багато іншого - все це дає право називати «QATestLab» професіоналами найвищого рівня, а також йти в ногу з прогресом.

У 2015 році, компанія увійшла в «Top 20 Software Application Testing Firms» за даними дослідницького агентства CLUTCH, а також є членом «Ukrainian Hi-Tech Initiative», «Central and Eastern European Outsourcing Association», фонду «Brain Basket» та інших організацій.

Яка користь від цього університету?

  • Спрямування творчого потенціалу Сторін на розв’язання актуальних і взаємно пов’язаних задач розвитку науки та інженерії України,  підготовка висококваліфікованих кадрів для системи Міністерства освіти і науки України, а також для організацій та установ народного господарства України, зокрема на ринку розробки та тестування програмного забезпечення та IT-аутсорсингу.
  • Публікація результатів робіт за програмою співробітництва у наукових та науково-методичних виданнях Сторін.
  • Організація й проведення наукових конференцій та інших наукових і науково-методичних форумів за тематикою співробітництва.
  • Сприяння розгортанню науково-дослідницьких робіт та підготовки спеціалістів галузі знань «Інформаційні технології».
  • Вивчення можливостей підвищення кваліфікації викладачів спеціальності «Комп’ютерні науки та інформаційні технології».
  • та ін.

Крім того, «QATestLab» - надає можливість використовувати власну матеріальну базу, а саме: навчальні посібники,  опорний конспект лекцій, методичні вказівки, тестові завдання та он-лайн  середовище для автоматизації та оптимізації навчального процесу. За даною системою студенти можуть легко виконувати домашні завдання онлайн, а викладачі перевіряти їх, додатково збираючи статистичні дані, за допомогою яких можна більш системно оцінувати підготовку студентів.

Яка користь від цього студентам ?

Навчальна програма «QATestLab» сприяє підготовці фахівців відповідно до вимог ринку тестування програмного забезпечення та сучасним технологіям галузі IT. Кожен, хто успішно проходить курси он-лайн в компанії QATestLab, та успішно здає випускне випробування - отримує пропозицію з працевлаштування. Це можливість взяти участь у реальний проектах, отримати реальні навички в тестуванні, які надають змогу працевлаштуватись без «доводки» (додаткового навчання) в компанії .

Для студентів заочної форми навчання – це можливість частіше спілкуватись з викладачами та отримувати зворотній зв'язок не залежно від місця проживання.

КОЛИ стартує програма?

З 01 вересня 2016 року.

Керівник цього проекту від ЧДТУ – Катаєва Євгенія Юріївна