,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет інформаційних технологій і систем Новини 17-річчя відзначив факультет інформаційних технологій і систем ЧДТУ
Четвер, 04 червня 2015 12:55

17-річчя відзначив факультет інформаційних технологій і систем ЧДТУ

17-річчя відзначив факультет інформаційних технологій і систем ЧДТУ

29 травня в Черкаському державному технологічному університеті відбулися урочистості з нагоди 17-ої річниці із дня заснування факультету інформаційних технологій і систем. У цей святковий і особливий день на факультеті панувала весела атмосфера, яка єднала усіх викладачів і студентів.

Першим відкрив урочистості з нагоди святкування декан факультету, доцент, кандидат технічних наук Євген Ланських. Він же відзначив грамотами кращих студентів, подякувавши їм за плідну роботу на користь факультету.

Студенство факультету креативно підійшло до організації концерту, довівши, що вміє не тільки розробляти програми.Порадували глядачів запальним «Фламенко» дівчата з танцювального колективу «Шарм». Жартівлива сценка під назвою «Ти ж програміст» показала особливості професії програміста та стереотипне ставлення до неї. Найкреативніші відзняли та урочисто презентували епізод власної версії популярної телепрограми «Орел ірешка». Таким чином за годину концерту кожен відвідувач отримав частинку позитиву та повертався додому з посмішкою.

Також цього дня всі охочі мали змогу безоплатно продіагностувати технічний стан своїх комп’ютерів, а за потреби і полагодити їх. У цьому допомагали фахівці факультету у спеціально облаштованій аудиторії.

 

Довідково:

Розвиток інформаційних технологій і систем у ЧДТУ розпочався у 1988 році з відкриттям спеціальності «Електронні обчислювальні машини». На сьогодні факультет складається з шести кафедр:

  • комп'ютерних наук та інформаційних технологій управління;
  • інформаційних технологій проектування;
  • програмного забезпечення автоматизованих систем;
  • інформаційної безпеки та комп’ютерної інженерії;
  • спеціалізованих комп’ютерних систем;
  • прикладної математики.

Факультет має 15 спеціалізованих лабораторій, обладнаних сучасними комп'ютерами, системами передачі даних та іншими спеціалізованими пристроями і наочним приладдям. Більш ніж 80% професорсько-викладацького складу мають науковий ступінь доктора або кандидата наук.

На базі факультету створено Черкаське науково-виробниче відділення Міжнародної академії комп’ютерних наук і систем (МАКНС), відділ системних інформаційних технологій Інституту кібернетики ім. В.  Глушкова НАН України, працює об’єднаний семінар з проблеми «Кібернетика» та факультетський семінар з інформаційних технологій.