,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет інформаційних технологій і систем Новини Особливості провадження освітнього процесу на ФІТІС у дистанційному режимі
Середа, 08 квітня 2020 19:26

Особливості провадження освітнього процесу на ФІТІС у дистанційному режимі

Сучасний світ регулярно підкидає нам нові виклики, тож дедалі актуальнішою стає навичка вміти швидко пристосовуватися до змін і бути гнучким. Для насце питання особливо актуальне.  Карантин і потреба миттєво перейти на дистанційне навчання – це насправді серйозний виклик для системи освіти. Але кожна проблема – це нові можливості й гарний привід, щоб нарешті почати робити те, що давно потрібно було зробити.  Для студентів– навчитися вчитися самостійно. Для викладачів – використовувати технології дистанційного і змішаного навчання. Завдяки запровадженню на факультеті в 2010 р. елементів дистанційного навчання, перехід на повне дистанційне пройшов в робочому режимі. Заняття проводяться згідно розкладу. Це ще раз доводить, що факультет сучасний, гнучкий та звик динамічно змінюватись в залежності від потреб ринку.
Організація роботи в ІТ-галузі передбачає перебування замовника в одній країні, менеджера – в другій, а виконавця – в третій. Тому і студенти сприймають перехід на дистанційну форму навчання, як свого роду практику. На цьому фоні спостерігається покращення відвідуваності занять та в цілому збільшення активності студентів.Однак, як з'ясувалось на практиці, при повному переході на дистанційне навчання, значно зростає навантаження на викладача. Він виконує чотири функції: організаторську, інформаційну, комунікативні, розвиваючу. Окрім цього, не поодинокі випадки коли студенти звертаються з проханням проводити заняття в другий половині дня, та консультації у вечірній час. Й звісно викладач йдуть на зустріч й більша частина проводить додаткові консультації.
Тому подяка всьому колективу від декана за якісну та організовану роботу в ускладнених життям умовах.