,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Факультет комп'ютеризованих технологій машинобудування і дизайну Новини До ювілею ЧДТУ викладачі кафедри дизайну презентували свої художні твори
Вівторок, 21 квітня 2015 09:10

До ювілею ЧДТУ викладачі кафедри дизайну презентували свої художні твори

До ювілею ЧДТУ викладачі кафедри дизайну презентували свої художні твори

Черкаський художній музей презентує виставку викладачів кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету. Назва «55+» – така кількість робіт експонується на виставці, до того ж це ювілейна дата, а доданий плюс означає розвиток. Розвиток, як суто університету, кафедри, так і особистий творчий розвиток кожного художника-викладача.

У виставці взяли участь 13 авторів – знані художники Черкас, активні учасники обласних, всеукраїнських та міжнародних виставок: Віктор Афонін, Ольга Мартинова, Сергій Шилімов, Людмила Шилімова-Ганзенко, Олександр Шепеньков, Тетяна Куліш, Григорій Депутат, Іван Суржиков, Григорій Малород, Ірина Хабарова, Олена Галицька, Яна Вискварка. Кожен із художників є представником відомих шкіл образотворчого мистецтва, серед яких: львівська, харківська, одеська, московська. Кожен з них, звертаючись до свого досвіду та синтезуючи його, зуміли виокремити особливість черкаського мистецького простору.

Різні спеціалізації кафедри дизайну накладають свій відбиток на індивідуальну творчість. Але багато авторів практикують різні техніки та стилі. До цього спонукає специфіка діяльності і, мабуть, що найважливіше – діалог зі студентською молоддю. З одного боку досвід, з іншого – свіжість сприйняття ідей.

Викладачі продемонстрували різні види образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. На виставці вдало поєдналися художній текстиль, інсталяції з абстрактним живописом, керамічна скульптура з вишивкою, чутливі акварелі зі строгістю рисунку та  реалістичним живописом.

Виставка передає лише невелику частку багатогранної праці митця-викладача. Так чи інакше, завдяки їм народжується та формується мистецтво сьогодення.