,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

П'ятниця, 03 квітня 2015 09:24

Студент ЧДТУ розробив прилад для передової

Студент ЧДТУ розробив прилад для передової

Полегшити життя солдатам на передовій вирішив 21-річний студент Черкаського державного технологічного університету. Майбутній автомеханік Владислав Джулай розробив польовий перетворювач напруги.

Про потребу такого приладу на фронті хлопець дізнався від волонтерів. Вони ж і допомогли з коштами для тестового варіанту перетворювача.

–На передовій воює чимало моїх друзів-земляків, оскільки я не з ними, тож вирішив допомогти, чим можу, – розповідає винахідник. – Польовий перетворювач напруги здатен заряджати одночасно до 5 малопотужніх електроприладів (мобільні телефони, лампочки) навіть при температурі -30ºС. Таким чином наші хлопці завжди залишатимуться на зв’язку з командуванням, побратимами, не кажучи вже про рідних та близьких.

Такий прилад вже активно використовують наші бійці на передньому краї. Наразі Владислав разом із друзями працює над новою партією перетворювачів.

Владислав - активний учасник волонтерської ініціативи «Наш батальйон». Спільно з викладачами кафедри автомобілів та технологій їх експлуатації, іншими студентами ЧДТУ бере участь у реконструкції автомобіля для зони АТО. Допомогає студентам політехнічного технікуму (він його випускник) у реставрації електричного обладнання  автомобілів, що відновлюються волонтерами та відправляються у зону бойових дій.

Галерея зображень