,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Профком Оголошення, звітність та новини Голова Ради молоді профкому ЧДТУ Ігор Васічкін взяв участь у Всеукраїнському студентському форумі «Молодь – для України. Україна – для молоді»
Середа, 22 листопада 2023 09:57

Голова Ради молоді профкому ЧДТУ Ігор Васічкін взяв участь у Всеукраїнському студентському форумі «Молодь – для України. Україна – для молоді»

Голова Ради молоді профкому ЧДТУ Ігор Васічкін взяв участь у Всеукраїнському студентському форумі «Молодь – для України. Україна – для молоді»

15-16 листопада 2023 року, напередодні відзначення Міжнародного Дня студента, у Києві відбувся Всеукраїнський студентський форум «Молодь – для України. Україна – для молоді», участь у якому взяв студент групи МГРС-305, факультету технологій, будівництва та раціонального природокористування Черкаського державного технологічного університету, голова Ради молоді первинної профспілкової організації ЧДТУ Ігор Васічкін.

Подія об’єднала понад 70 молодих, креативних і прогресивних лідерів студпрофкомів із провідних закладів вищої освіти країни. Молодь прагнула обговорити основні виклики, які стоять перед сьогоднішніми студентами сьогодні, в умовах повномасштабної війни, та які перспективи періоду відбудови України.

Відкрили роботу форуму Голова Профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов, Генеральний секретар Інтернаціоналу освіти Девід Едвард таПрезидентка Інтернаціоналу освіти Сюзан Хопгут, які долучилися онлайн, та директор програм Центру солідарності в Україні Трістан Масат. 

На заході роботу профспілкових організацій закладів вищої освіти презентував Микола Спересенко, голова профкому Львівського національного університету імені Івана Франка. Він поставив акценти та вказав на спрямування сил та ідей молоді у час війни. Це – волонтерська діяльність, гуманітарна складова, допомога ВПО, дітям та студентам, які його потребують, допомога армії, долучення до мега зборів і багато іншого. Адже молодь докладає усіх зусиль, аби допомогти нашим військовим наблизити перемогу України. 

Своєю чергою студентські лідери презентувати досвід роботи своїх профкомів: розповідали про найцікавіші проекти, найбільші суми збору для воїнів, які захищають нас на лінії вогню, технологічні рішення, що полегшували навчання чи дозвілля, просвітницьку роботу тощо. 

Перший день форуму завершися психологічним тренінгом «Ментальне здоров’я студентських лідерів: бути в ресурсі», який провела практична психологиня Вікторія Нечипоренко.

Наступного дня на учасників заходу чекали різні обговорення проблем студентської молоді, обмін досвідом, тренінгові сесії та напрацювання студентського бачення відбудови України. 

Профспілка працівників освіти і науки України, лідери студентських профкомів, вища школа чітко розуміють, що після нашої перемоги розпочнеться відбудова держави, і молоді, професійні й талановиті люди стануть рушієм її відновлення. 

За інформацією пресслужби Профспілкипрацівників освіти і науки України.