,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Профком Оголошення, звітність та новини Профком відзначив та нагородив студента ЧДТУ Євгенія Вовка за високі спортивні досягнення на європейській арені.
Вівторок, 12 вересня 2023 14:19

Профком відзначив та нагородив студента ЧДТУ Євгенія Вовка за високі спортивні досягнення на європейській арені.

Профком відзначив та нагородив студента ЧДТУ Євгенія Вовка за високі спортивні досягнення на європейській арені.

    11 вересня 2023 року під час засідання ректорату голова профспілкового комітету ЧДТУ Василь Загородній відзначив студента 4 курсу факультету технологій, будівництва та раціонального природокористування (спеціальність «Лісове господарство») Євгенія Вовка Грамотою від первинної профспілкової організації ЧДТУ за високі особисті досягнення: першість у спортивних міжнародних змаганнях на Європейських іграх з єдиноборств, принципову громадську позицію. 

    Також ректор Черкаського державного технологічного університету Олег Григор, до Дня фізичної культури і спорту України, вручив Євгенію Вовку Грамоту ЧДТУ за високі спортивні досягнення на європейській арені, значний внесок у розвиток українського спорту, піднесення іміджу Черкаського державного технологічного університету та популяризацію здорового способу життя серед студентської молоді. 

    До обох Грамот додається фінансове заохочення юному перспективному спортсменові. 

    На адресу Черкаського державного технологічного університету надійшов Лист подяки від Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, у якому висловлювалася вдячність ЧДТУ за сприяння і підтримку розвитку студентського спорту в університеті.

    Цьогоріч, з 19 до 24 липня 2023 року, в місті Загреб (Республіка Хорватія) під егідою Європейської асоціації університетського спорту проходили Європейські ігри з Єдиноборств, участь у яких взяли 1537 студентів та студенток 398 університетів 3 31 країни Європи.

    Студентська збірна України, до складу якої від ЧДТУ увійшов Євгеній Вовк,  була представлена у 4 видах спорту: дзюдо, карате, кікбоксинг WAKO та тхеквондо (ВТФ).

За результатами спортивних виступів студентська збірна команда України виборола 41 медаль, з них: 14 золотих, 9 срібних, 18 бронзових і посіла І загальнокомандне місце. 

Студент ЧДТУ Євгеній Вовк на міжнародних змаганнях здобув золоту медаль у виді спорту кікбоксинг WAKO.

    – Я вперше брав участь у змаганнях такого рівня, і звісно, відчував певне хвилювання і відповідальність. Та після перемоги у півфіналі, відчув внутрішню міць, а стоячи на п'єдесталі, згадав, як шість років тому почав займатися кікбоксингом, як мріяв одного дня зійти на європейський п'єдестал. Мене переповнювала радість, що я зміг це зробити, що Бог дав мені сили перемогти для своєї країни, для батьків, для рідних і друзів, усіх, хто мене підтримував, – поділився емоціями Євгеній Вовк.