,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Профком Оголошення, звітність та новини Звіт про діяльність профспілкового комітету первинної профспілкової організації Профспілки працівників освіти і науки України Черкаського державного технологічного університету за 2022 рік
П'ятниця, 03 березня 2023 10:08

Звіт про діяльність профспілкового комітету первинної профспілкової організації Профспілки працівників освіти і науки України Черкаського державного технологічного університету за 2022 рік

Додаток до протоколу

звітної конференції

ППО ЧДТУ

30 листопада 2022 року

 

 

Звіт

про діяльність профспілкового комітету

первинної профспілкової організації

Профспілки працівників освіти і науки України

Черкаського державного технологічного університету

за 2022 рік

 

      Шановні делегати конференції, станом на сьогодні первинна профспілкова організація ЧДТУ нараховує 3023 членів проспілки, з них 529 – співробітники університету, 2435 студентів та 59 непрацюючих пенсіонерів.

 

Працівники

529

Студенти

2435

Непрацюючі пенсіонери

59

Разом

3023

 

      Профспілковим комітетом постійно проводиться робота по залученню до лав первинної профспілкової організації нових членів. В поточному році до нашої ППО вступило 20 працівників. Загальна чисельність членів Профспілки з числа працюючих складає 529 осіб. Загалом ця кількість зменшилася на 14 осіб на протязі 2022 року за рахунок вивільнених працівників.

     Нажаль нові працівники не поспішають долучатись до профспілкової організації університету. Станом на 30.11.2022 року в нашому колективі ще 89 працюючих так і не є членами нашої первинної профспілкової організації і найбільша кількість таких працюючих в Господарському відділі – 41, відділи, які об’єднує Северинчук Марина Ігорівна – 16 осіб, з них 4 особи в навчально-методичному відділі, на факультеті технологій, будівництва та раціонального природокористування – 11 осіб, факультеті інформаційних технологій і систем – 8 осіб, факультеті гуманітарних технологій– 6 осіб, факультеті електронних технологій, автотранспорту та машинобудування – 5 осіб, факультеті економіки і управління – 2 особи.

     Продовжуючи тему членства в Профспілці хочу повідомити, що в поточному році до ППО вступили 417 студентів, а профвнески здали з числа контрактників та бюджетників, які не отримують стипендію – 357 осіб в тому числі ФТБРП-137, ФЕУ-100, ФГТ-72, ФЕТАМ-28,ФІТІС-16, гутрт № 2 ЧДТУ – 3 особи.

      Вкотре звертаюсь до голів профбюро та працівників структурних підрозділів, в тому числі завідувачів кафедр, де працює найбільше співробітників, які не є членами Профспілки: “Мені видається неправильним, коли в університеті проводяться університетські, факультетські заходи, на які витрачаються профспілкові кошти, коли адміністрація університету та профспілковий комітет представляють університет з квітами на різних міських, обласних заходах до державних свят, коли за рахунок профспілкових внесків закуповується спортивний інвентар для студентів усіх факультетів, які проживають в гуртожитках, коли оплачуються екскурсійні поїздки, поїздки в райони з метою профорієнтаційної роботи, оплачуються призи для студентів, які беруть участь у спортивних змаганнях між факультетами, чи гуртожитками,  вітаємо з ювілеями наших працівників, а окремі завідувачі кафедр та їх працівники не є членами Профспілки. Більше того, вони нічого не роблять для того, щоб їх студенти вступали в первинну профспілкову організацію. Це не правильно! Коли ми хочемо мати монолітний, успішний і дружній колектив, мати потужний, престижний університет, то всі без вийнятку повинні докладати до цього зусиль, в тому числі і через монолітність рядів первинної профспілкової організації. Бо в нинішніх умовах вижити, і досягти успіхів можливо тільки разом. Бо разом ми сила!

      Профспілковий комітет університету працював в 2022 році. Проведено 11 засідань, на яких розглядались питання:

- Про організацію оздоровлення співробітників, студентів, дітей співробітників;

- Про мотивацію членства у Профспілці для студенства;

- Про привітання ювілярів;

- Про нагородження профспілкових активістів та членів нашого коллективу до державних свят;

- Про заходи по профілактиці коронавірусної інфекції в ЧДТУ;

- Про умови проживання студентів в гуртожитках та забезпечення спортивних кімнат спортивним інвентарем;

- Про привітання колективу ЧДТУ з професійним святом Днем працівників освіти.

- Про організацію культпоходів в драматичний театр, в зоопарк.

- Про організацію туристичних поїздок;

- Про погодження штатного розпису працівників університету та змін до нього;

- Про надання матеріальної допомоги членам Профспілки;

- Про розгляд подань ректора ЧДТУ.

     Проекти рішень щодо цих  та інших питань обговорювались на засіданнях ПК  і приймались колективно профспілковим комітетом відкритим голосуванням. Члени профкому беруть участь у роботі Вченої ради, стипендіальної комісії, кадрової, нагородної комісій, здійснюють перевірки в складі комісій різного спрямування. Мною, головою профспілкового комітету та моїм заступником, членами ПК здійснювався постійний прийом працівників і студентів університету – членів Профспілки. Їхні питання, пропозиції розглядались на засіданнях профспілкового комітету, вирішувались, узагальнювались, і в разі потреби направлялись до Обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України.

Культурно –масова робота:

     У звітному році Профспілковим комітетом оплачувались культпоходи в драмтеатр в листопаді 2022 року, а також були оплачені квитки на дитячі Новорічні ранки та традиційно були закуплені настінні календрарі на 2022 рік. Профспілковий комітет в травні оплатив культпохід батьків з дітьми в Черкаський зоопарк на суму 26940 грн. Профспілковим комітетом в звітному році оплачено 4 екскурсійні поїздки для студентів та викладачів університету на загальну суму 21500 грн.

     Також були профінансовані всі студенські заходи, з приводу яких зверталась Студентська рада в звітному році.

     За зверненнями голів профбюро факультетів та інших структурних підрозділів відшкодовувались всі матеріальні витрати на культурно-масові університетські заходи.

     Стало доброю традицією привітання ювілярів нашого університету квітами та грошовою нагородою за рахунок профспілкового бюджету ( по 500 грн.) В звітному  році на ці цілі використано 11000 грн. (22 працівника).

     У звітному році загалом придбано квітів на суму 23113 грн.

     До 62 річниці університету профспілковим комітетом було нагороджено 7 осіб грамотами та грошовими нагородами  по 500 грн. та за рахунок коштів Обкому профспілки 2 особи по 1000 грн.

     В рамках святкування Дня працівників освіти  профспілковим комітетом було відзначено  4 працівників грамотами та грошовими нагородами (по 500 грн.)закуплено чай, цукерки, печиво для привітання всіх кафедр та структурних підрозділів, які мають відношення до освітнього процесу на загальну суму 24757 грн.70 коп.

      До новорічних свят Профспілковим комітетом уже придбані новорічні подарунки для дітей працівників та аспірантів на суму 49915 грн. 86 коп. Також замовлені настінні календарі для всіх підрозділів університету.

      Загалом на культурно-масові заходи в 2022 році уже витрачено 105332 грн.

      Одним із основних напрямківроботи є фінансова підтримка членів Профспілки, зокрема надання матеріальної допомоги. За звітний період матеріальну допомогу від профспілкового комітету ЧДТУ отримали 320 профспілчан університету на суму 234341 грн., в тому числі матеріальна допомога від Обласного комітету профспілки працівників освіти і науки.

     Профкомом на лікування було виділено допомог58 особам на суму 44000 грн. З них троє працівників та два студенти, при особливо тяжких захворюваннях профспілчан, за клопотанням Профкому отримали додаткову допомогу від Обкому профспілки. Загальна допомога цим особам становить 11000 грн.

      У зв'язку зі складним матеріальним станом 60 осіб – 36000 грн.

      У зв'язку з похованням родича профспілчанам виплачувалась матеріальна допомога. В звітному році виплачено таких допомог 24 працівникам на суму 24000 грн. та 7 студентам на суму 6500 грн., шестеро з них втратили родича на війні. У такихвипадках на засіданні ПК було прийнято рішення виплачувати 1000 грн. чи то студенту, чи то працівнику.

      У зв’язку з народженням дитини 6 осіб– 5000 грн. ( працівнику – 1000 грн., студентам – 500 грн.) Хочу зазначити, що за рішенням ПК (за Колективним договором) ми продовжуємо виплачувати матеріальну допомогу при захисті кандидатської дисертації – 500 грн., докторської дисертації –1000 грн.

       В серпні місяці звітного року за ініцітиви Профкому було виненесено на засідання Профспілкового комітету питання про матеріальну підтримку працівників ЧДТУ, які тривалий час перебували на простої у зв'язку з карантином та воєнним станом в Україні. Було ухвалено надавати матеріальну допомогу таким працівникам по 500 грн., а працівникам, які мають дітей шкільного та дошкільного віку по 1000 грн. кожному. Загалом було видано на ці цілі було видано 45000 грн.

      Враховуючи воєнний стан в Україні, в березні  Профспілковим комітетом було прийнято рішення надати благодійну допомогу Збройним Силам - 10000 грн., така ж сума (10000 грн.) була виділена на придбання засобів озброєння для потреб Черкаської тероборони.

       Стосовно спортивно-оздоровчої роботи варто сказати, що зусилля профспілкового комітету ЧДТУ зосереджені на створенні умов для оздоровлення і відпочинку працівників, їх дітей і студентів.

      З метою збереження та зміцнення здоров’я співробітників ЧДТУ профспілковий комітет продовжує компенсувати придбання путівок до санаторних закладів України в сумі до 1000 грн., оплачує50% вартості путівки на базах відпочинку ЧДТУ “Рось”. В поточному році у зв'язку з об'єктивними причинами – через війну в Україні, було лише кілька бажаючих оздоровитися. На ці цілі профспілковим комітетом оплачено  2 путівки – 1300 грн.

       На оздоровлення дітей в звітному році оплачено 5 путівок  на суму 10500 грн. в дитячому таборі «Планета дитинства».

       Не залишається поза увагою  побут студентів у гуртожитках ЧДТУ. В звітному році ПК купував та поновлював спортивний інвентар в  гуртожитках. В поточному році придбано спортивний інвентар в гуртожитки №2 та №4 на загальну суму 10423 грн.

     Для залучення студентів до систематичних занять спортом в університеті регулярно проводяться спортивно-масові заходи. Учасники та переможці змагань отримують солодкі призи від профспілкового комітету. Окремо хочу висловити слова вдячності викладачам кафедри фізичного виховання та здоров’я людини  і  відзначити їхню плідну роботу і безпосередню участь  в забезпеченні спортивно-оздоровчої роботи в університеті.

       Загалом на спортивно-оздоровчу роботу за звітний період витрачено 11633грн.

      Профспілковий комітет, я особисто, брав безпосередню участь в організації вакцинації наших колег від коронавірусної інфекції, забезпечував приїзд лікарських бригад до нас в університет і тут на місці всі бажаючі мали можливість в звітному році отримати бустерну дозу.

      Профспілковий комітет матеріально заохочує студентівта працівників, які здобувають першість та покращують імідж університету своїми здобутками на науковій ниві та за спортивні досягнення.За звітний рік матеріально заохочувались 28 студентів на загальну суму 14000 грн. та 5 працівників на заг. суму 2500 грн.

     Профком веде облік, і надає фінансову допомогу пільговим категоріям студенства: (сиротам, дітям позбавленим батьківського піклування, дітям, що залишились без батьків у віці від 18-23 р., у період навчання, інвалідам, студентам з багатодітних та малозабезпечених сімей, учасникам війни та їхнім дітям, дітям шахтарів, переселенцям) роз’яснює  їх законодавчо визначені права.

      Профспілковий комітет співпрацює з Судентською радою, бере активну участь у засіданнях Стипендіальної комісії ЧДТУ, контролює виплату стипендій.

      В університеті академічну стипендію – 570 студентів ( 2000 грн.); соціальну стипендію – 204 студенти ( студенти строти до 18 років отримують 3927 грн., сироти після 18 – 3722 грн.)

      Студенти цієї категорії отримують грошову компенсацію на харчування, для них здійснюються всі передбачені чинним законодавством виплати. Таких дітей ,що отримують в університеті нараховується 61 особа ( до 18 років – 30 грн., після 18 ти років 75 грн. на день).

       Обов’язково здійснюються виплати вихідної грошової допомоги випускникам-сиротам при працевлаштуванні.

      Єдині квитки також отримують студенти сироти та діти позбавлені батькіського піклування. При чому бланки цих квитків отримуємо в облдержадміністрації, виписуємо і ведемо облік у профспілковому комітеті.

      Профком постійно веде облік стосовно членства в Профспілці, як серед працівників так студентів нашого університету, що дозволяє чітко і справедливо розподіляти всі преференції та блага нашої потужної організації.

      Дякую за увагу.

 

 

Голова

первинної профспілкової

організації ЧДТУ                                                                                  Василь ЗАГОРОДНІЙ