,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Профком Оголошення, звітність та новини Про хід виконання Колективного договору між адміністрацією та трудовим колективом Черкаського державного технологічного університету на 2018-2020 роки
Понеділок, 02 листопада 2020 11:11

Про хід виконання Колективного договору між адміністрацією та трудовим колективом Черкаського державного технологічного університету на 2018-2020 роки

Профспілковий комітет університету на протязі року виконував свої забов’язання та разом з адміністрацією організовували виконання спільних забов’язань, здійснював контроль за своєчасною реалізацією заходів по забезпеченню захисту трудових, економічних і культурних прав та інтересів членів колективу університету.

РОЗДІЛ II. ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ продуктивної зайнятості членів трудового колективу.

Профспілковим комітетом університету здійснювався контроль за відповідністю чинному законодавству скорочення штатних працівників та звільнення працівників у зв’язку із закінченням терміну дії трудового договору.

Порушень при скороченні працівників та їх звільненні не виявлено. Адміністрація завчасно інформувала ПК про намічувані звільнення. По можливості при наявності вакансій скороченим працівникам пропонуються робочі місця.

Погоджувала адміністрація переведення працівників ЧДТУ на оплату по простою у зв’язку з карантиними заходами.

Розділ III. Нормування праці, оплата праці, заохочення працівників, режим роботи, тривалість робочого часу та відпочинку.

На протязі звітного року порушення при оплаті праці працівників університету не допускалися, заробітну плату працівники отримували вчасно.

Відпускні та оздоровчі були нараховані та виплачені вчасно, як того вимагає законодавство.

Науково-педагогічні працівники отримували в повному обсязі надбавки за вислугу років, згідно відпрацьованого часу, стану роботи, доплати в максимально визначеному законодавством розмірі за науковий ступінь та вчене звання.

Здійснювались доплати за ненормований робочий день, за шкідливість, за особливі умови праці. Додаткові доплати і надбавки встановлювались у відповідності до колективного договору та Положення про порядок встановлення та надання працівникам ЧДТУ надбавок, доплат і премій.

Чергові щорічні відпустки надаються згідно чинного законодавства, тривалістю згідно графіків відпусток або заяви співробітника. Додаткові відпустки надаються відповідно чинного законодавства.

Відпустки без збереження заробітної плати надавались виключно на підставі заяви співробітників відповідно до Закону України «Про відпустки». Колективний договір містить перелік посад, яким надаються додаткові дні до відпустки за роботу зі шкідливими умовами праці, додаткові дні до відпусток надавались за заявами працівників.

Ще по третьому роділу хочу зауважити, що надання відпусток, зокрема додаткових соціальних, які надаються жінкам, що мають двох і більше дітей віком до 15-ти років, та іншим, яким відповідно до КЗпП має надаватись така відпустка, такі відпустки надавались, а у разі невикористання – компенсувались грошовими виплатами у передбаченому законодавством розмірі і порядку.

В звітному році відшкодовувалась вартість проїзду в громадському транспорті працівникам, які мають роз’їздний характер роботи.

Здійснювалась доплата 40% до окладу за роботу в нічний час черговим і сторожам.

Виконувався і п.3.23. Колективного договору, що стосується завчасного повідомлення, не пізніше як за 3 місяці, про заплановане звільнення працівників з причин економічного, технологічного, структурного характеру.

Розділ IV. Встановлення гарантій, компенсацій пільг.

Протягом періоду з листопаду 2019 р. по жовтень 2020 р. профспілковим комітетом задоволено всі заяви, подані на матеріальну допомогу. Профспілковий комітет відповідно до КД виплачував матеріальні допомоги на лікування працівникам – до 500 грн.;

                                                студентам – до 250 грн.

У разі смерті близьких родичів співробітника університету (дружина, чоловік, діти, батьки) працівникам  – до 500 грн.,

                                               студентам – 250 грн.

Крім цього, ПК частково відшкодовував працівникам університету частину вартості придбаних курсівок чи путівок на їх лікування у санаторно-оздоровчих закладах у сумі до 1000 грн.

       Кількість                              Кількість                       Загальна

 працівників, що                       студентів, що                    сума

звернулись до ПК                 звернулись до ПК                  грн.

 за матеріальною                  за матеріальною

     допомогою                           допомогою

 

          173                                           25                                 198

на суму 100808                               11460                           112268

 

Загалом за звітний період видано допомог на суму 112268 грн.

По видах видана матеріальна допомога розділена наступним чином:

Вид матеріальної допомоги

Працівники

Студенти

Складний стан

57 осіб на суму

21800 грн.

18 осіб на суму

6700 грн.

На лікування

43 особи на суму

31700

3 особи на суму

2500 грн.

У зв’язку з народженням

4 особи на суму

4000 грн.

На поховання

24 особи на суму

12000

2 особи на суму

1000 грн.

До ювілею та святкових дат

33 особи на суму

16500

Оплата санаторних путівок

9 осіб на суму

7853

2 особи на суму

1260грн.

Оплата дитячих путівок

3 особи на суму

6955 грн

 

Крім того, ПК ЧДТУ виділяє кошти на святкування Дня факультету в сумі 5000 грн.

Розділ V. Умови і охорона праці, медичне обслуговування, організація оздоровлення і відпочинку.

Тиждень охорони праці не проводився в квітні, у звязку з карантином.

В червні поточного року, коли послабили карантинні заходи в державі, профспілковим комітетом разом з адміністрацією університету та службою охорони праці проведено рейд по університету з метою виявлення порушень карантинних заходів.

З метою забезпечення дотримання карантинних заходів під час пандемії профспілковим комітетом двічі проплачувалось придбання антисептиків та дезинфікуючих засобів для забезпечення гуртожитків, де проживають наші студенти та навчальних корпусів на загальну суму 22 тисячі гривень.

До березня поточного року профспілковим комітетом оплачувалось відвідування басейну студентами та викладачами університету. Проте під час жорстких заходів з середини березня басейн не працював. З вересня басейн запрацював, але з метою профілактики коронавірусної інфекції на одну доріжку запускається не більше 2-х осіб. Тому записуватись на чергу, щоб попасти на ту доріжку  потрібно за кілька тижнів. Враховуючи ці обставини, а також той факт (зараження води вірусом Соvid-19) профспілковий комітет ЧДТУ прийшов до висновку, що в цій ситуації є недоцільним заключати угоду зі спорткомплексом і витрачати кошти та мати високий ризик зараження наших працівників та студентів.

Що стосується оздоровлення працівників, то відповідно до п. 5.17. Колективного договору Профспілковий комітет частково оплачує санаторні путівки по 1 тисячі на кожну путівку та 50% вартості путівки на базах відпочинку ЧДТУ.

Всього виплачено коштів на оздоровлення працівників університету 7853 грн., та оздоровлення студентів 1260 грн.

Що стосується дитячого оздоровлення, то в цьому році нажаль не працював у звязку з пандемією дитячий табір відпочинку на базі профспілкового санаторію “Мрія”. Але профспілковий комітет проплачував путівки в інший табір “Дахнівська Січ”. Оплачено три путівки (більше не було бажаючих) на загальну суму 6955 гривень.

Для залучення студентів до систематичних занять спортом профспілковим комітетом у жовтні поточного року придбано спортивний інвентар в гуртожитки ЧДТУ на загальну суму 23683 грн.

Студенти мають можливість займатись в спортивних секціях, які працюють в позаурочний час на кафедрі фізичного виховання та здоров’я людини.

VICоціальні гарантії і розвиток колективу.

VIIГарантії і соціальний захист.

З метою сприянння розвитку колективу, збільшення набору студентів в рамках культурно-масових програм, профорієнтаційної роботи та навчання студентів ПК проплачує всі екскурсії студентів та викладачів. За звітний період оплачено 4 поїздки:

1) Холодний Яр – будівельний факультет (1850 грн.);

2) м. Кропивницький – факультет компютеризованих технологій, машинобудування та дизайну ( 4200 грн.);

3) м. Київ – факультет харчових технологій та сфери обслуговування ( 5000 грн.);

4) с. Шевченкове, Звенигородського р-ну ( 6900 грн.)

Загальна сума витрат на ці цілі складає в поточному році – 17950 грн.

Жодний урочистий чи культурно-масовий захід в університеті не проходить без фінансування профспілкового комітету. Саме тому я вважаю, що кожен член нашого колективу, кожен студент має бути членом первинної профспілкової організації, щоб на рівні з усіма сприяти розвитку нашого великого колективу та активно приймати участь у його житті.

Якщо говорити про соціальний захист студентів, то особливу увагу ми традиційно приділяємо студентам-сиротам та тим студентам, які позбавлені батьківського піклування, тим, що перебувають під опікою, та тим, яківперіоднавчанняу віці від 18 до 23 роківзалишилися без батьківНа сьогодні їх на обліку 48 осіб. Всі сироти, які вчасно здали сесію, отримують соціальну степендію, а найкращі студенти за рейтингом – і академічну, і соціальну стипендії. Іногородні студенти із означеної категорії гарантовано безкоштовно проживають в гуртожитку. Студенти цієї категорії отримують грошову компенсацію на харчування, для них здійснюються всі передбачені чинним законодавством вииплати. Обов’язково здійснюються виплати вихідної грошової допомоги випускникам – сиротам в межах шести прожиткових мінімумів при працевлаштуванні.

Пункт 7.2. розділу «VIIГАРАНТІЇ І СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ СТУДЕНТІВ», внесений в чинний колективний договір, виконується в повному обсязі:

А саме: забезпечення студентам з числа дітей-інвалідів та осіб з інваліднісю I-IIIгрупи, студентам учасникам АТО, дітям учасників АТО, студентам з числа осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, внутрішньо переміщеним особам, студентам з малозабезпечених сімей, студентам-дітям шахтарів та іншим пільговим категоріям студентів згідно чинного законодавства, які навчаються за денною формою за державним замовленням, за наявності відповідних документів, що підтверджують статус, регулярну виплату соціальних степендій в розмірах, визначених законодавством.

Всього студентів пільгових категорій, які отримують соціальні степендії на обліку в ПК знаходиться 83 осіб.

РОЗДІЛ VIII. ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ГАРАНТІЙ ПРОФСПІЛКОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ

В частині забезпечення гарантій діяльності профспілкової організації, то в звітному періоді вони виконувались.