,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Профком Оголошення, звітність та новини Про засідання президії Черкаського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України
Середа, 20 лютого 2019 14:42

Про засідання президії Черкаського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України

Про засідання президії Черкаського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України
Завантажити прикріплення:

     19 лютого 2019 року при обласному будинку вчителя відбулося розширене засідання Президії Черкаського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України, у роботі якого взяли участь члени президії обкому Профспілки, голови міських, районних організацій Профспілки, первинних профспілкових організацій закладів вищої і професійно-технічної освіти, в тому числі і голова профкому ЧДТУ, доцент кафедри вищої математики факультету комп’ютеризованих технологій і дизайну Наталія Гончарова.

На порядок денний були винесені питання щодо підсумків роботи з основних напрямків статутної діяльності обласної організації Профспілки у 2018 році.Зокрема: про стан та динаміку профспілкового членства і мережу організаційних ланок обласної організації Профспілки; виконання профспілкового бюджету; правозахисну роботу та охорону праці; підсумки передплати профспілкових видань на 2019 рік; оздоровлення членів Профспілки, їхніх дітей; захист духовних інтересів спілчан, з якими виступили працівники апарату обкому Профспілки.

         У роботі президії взяли участь: - Данилевський Валерій Вікторович, начальник управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації, який ознайомив з досягненнями в освітній галузі та завданнями у 2018-2019 навчальному році;- Кійко Тетяна Євгеніївна, заступник начальника відділу вищої, професійно-технічної освіти та фінансового забезпечення управління освіти і науки обласної державної адміністрації, яка надала роз’яснення з питань фінансування бюджету освітньої галузі у 2019 році.

         Засідання президії пройшло у формі ділового конструктивного діалогу. Прийняті відповідні постанови, які будуть направлені організаційним ланкам Профспілки для виконання і керівництва в роботі.

За підсумками роботи обласної організації Профспілки щодо формування і виконання профспілкового бюджету у минулому році наша первинна організація була неодноразово відзначена в основних напрямах статутної діяльності.

Відповідно до ст. 44 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності»первинним профспілковим організаціям на культурно-масову, фізкультурно-спортивну, оздоровчу роботи роботодавцями повинні виділятися 0,3% від фонду оплати праці. З 45 членських організацій Профспілки у минулому році лише 11 отримали такі відрахування.  Наша первинна профспілкова організація стала третьою в цьому переліку.

        Так, черговий раз поспіль профком ЧДТУ виділив найбільше коштів серед закладів вищої освіти на культурно-масову роботу (майже 178 тис. грн., що склало 28,9% річного бюджету організації), та за статтею видатків «Спортивна робота» (29,3 тис. грн.). Для порівняння, лідер за цим напрямком витрат «Спортивна робота» серед районних організацій – Уманськарайонна організація,– виділила в 2018 році на цюстаттю 25тис. грн.

За результатами роботи в 2017 р. перед профкому ЧДТУ поставлене завдання в 2018році покращитироботупо оздоровленню працівників освіти. І нині ми другі серед закладів вищої освіти після УДПУ, виділивши на оздоровлення співробітників 3,5% профбюджету.

Завдяки соціальному партнерству та тісній співпраці робимо спільну корисну справу на захист прав і гарантій профспілчан освіти.