,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Випускники-іноземці ЧДТУ зустрілися за круглим столом 30 років потому
Вівторок, 08 травня 2018 12:31

Випускники-іноземці ЧДТУ зустрілися за круглим столом 30 років потому

Випускники-іноземці ЧДТУ зустрілися за круглим столом 30 років потому

Перший день відзначення ювілею факультету по роботі з іноземними студентами ЧДТУ продовжився круглим столом на тему «30 років факультету по роботі з іноземними студентами ЧДТУ: історія, сьогодення, перспективи».

В аудиторії зібралися керівники вишу, викладачі, випускники факультету та нинішні студенти-іноземці. У післяобідню пору географія випускників розширилася: до колишніх студентів з Палестини, Сирії, Коста-Ріки, Індії та Нігерії долучилися представники з Марокко та Йемену.

 

Всі фотографії можна переглянути на Flickr

 

На початку заходу Почесні грамоти, Грамоти, Подяки ЧДТУ та пам’ятні подарунки з рук ректора університету Олега Григора отримали викладачі, випускники та кращі студенти підготовчого факультету.

Шановні випускники, ви зробили найкращий подарунок для університету – повернулися на кілька днів в ті стіни, де провели найкращі роки свого життя. Така історична подія красномовно свідчить про повноцінне життя університету,– наголосив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор.

У свою чергу, директор Навчально-наукового центру по роботі з іноземними студентами ЧДТУ  Олександр Білик побажав майбутнім випускникам іноземного факультету максимально використати свою освіту і досягли запланованих висот.

 

Наші іноземні випускники стають успішними на своїй батьківщині, завдяки отриманій освіті у ЧДТУ, вони здобувають гідний рівень життя. Ми радіємо, що наш виш дав цим людям дорогу в життя, пишаємося успіхам кожного випускника,– зазначив Олександр Анатолійович. – Велика кількість іноземних випускників асимілювалися в Україні, створили сім’ї, мають дітей, розвивають нашу країну своїми знаннями та вміннями.

 

Довгоочікувана зустріч виявилася надзвичайно теплою та емоційною, адже і випускники, і викладачі, пильно вдивляючись у вічі один одному, згадували особливі часи тридцятирічної давнини, ніби все відбувалося лише вчора.

Всі присутні на заході випускники факультету знайшли себе і досягли чималих успіхів у житті. Один за одним вже поважні люди з вдячністю розповідали, яку перепустку в життя вони отримали саме завдяки Черкаському державному технологічному університету, зокрема високому рівню мовної підготовки, якісним знанням та здобутим у виші навичкам самоосвіти та самовдосконалення.

За круглим столом зібралися успішні бізнесмени, науковці, висококваліфіковані фахівці в своїх галузях, які, завдяки диплому, отриманому в Україні, зараз ефективно працюють по всьому світу за різноманітними напрямками.  Кожен розповів про сферу своєї діяльності, про важливі кроки зроблені в житті, про свої родини, до речі, у багатьох випускників-іноземців дружини українки, а для своїх дітей вони планують здобуття освіти у Черкаському державному технологічному університеті.

 

– Університет дав мені не лише знання, а й впевненість у завтрашньому дні, – зауважив студент-випускник із Індії, а нині успішний бізнесмен Мукеш Гупта. – Я багато подорожую, але такої країни, як Україна немає ніде в світі. Дуже поважаю та люблю цю країну.

 

Викладачі мови, справжні професіонали своєї справи, не приховуючи емоцій, пишалися досягненнями своїх студентів.  

– Надзвичайно приємно спостерігати, що зерна, які ми у вас закладали, проросли красивими деревами, могутнім лісом, – кандидат педагогічних наук, доцент Ніна Василенко.

 

Своє навчання у ЧДТУ згадав і ректор Олег Григор, адже він, крок за кроком,  пройшов всі щаблі своєї Альма-Матер: від студента до очільника навчального закладу.

Окрім приємних спогадів та розповідей про своє життя, учасники круглого столу обговорили перспективи співпраці та плани на найближче майбутнє.

-  Сьогоднішнє зібрання та історії успіху випускників підготовчого факультету по роботі з іноземними студентами - чудовий приклад для студентів-іноземців, чого можна досягти, навчаючись у Черкаському державному технологічному університеті, - наголосила завідувач кафедри української мови та загального мовознавства ЧДТУ Олена Пчелінцева.