,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ урочисто відкрили святкування 30-річчя факультету по роботі з іноземними студентами
Понеділок, 07 травня 2018 16:02

У ЧДТУ урочисто відкрили святкування 30-річчя факультету по роботі з іноземними студентами

У ЧДТУ урочисто відкрили святкування 30-річчя факультету по роботі з іноземними студентами

7 травня до Черкаського державного технологічного університету на урочисті заходи, присвячені 30-річчю підготовчого факультету по роботі з іноземними студентами (нині Навчально-науковий центр по роботі з іноземними студентами), завітали випускники навчального закладу з різних куточків нашої планети, аби побачити друзів, однокурсників, викладачів, дізнатися, чим сьогодні живе їхня Альма-Матер та розповісти, як склалися їхні долі після закінчення вишу.

– Іноземні випускники Черкаського державного технологічного університету сьогодні обіймають високі посади по всьому світу,з гордістю несучи ім’я нашого університету, – зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор. – Відкриття іноземного факультету 30 років тому стало непересічною подією та вагомим досягненням навчального закладу, що підтверджувало  спроможність надання якісної освіти з технічних спеціальностей на міжнародному рівні.

Основна мета нинішньої унікальної події – зустріч випускників та обговорення питань взаємовигідних форм і напрямів співпраці між неурядовими національними асоціаціями випускників.

Крім того, на учасників святкових заходів чекає різноманітна цікава програма, зокрема: офіційний прийом ректора університету, круглі столи, святковий концерт, зустрічі з викладачами, друзями по навчанню, участь у загальноміських заходах, пізнавальні екскурсії та багато іншого.

Завідувач кафедри української мови та загального мовознавства ЧДТУ Олена Пчелінцева представила іноземних гостей, презентувала програму заходів з нагоди відзначення 30-річчя факультету по роботі з іноземними студентами та запросила всіх бажаючих до Музею Історії Черкаського державного технологічного університету на захопливу екскурсію від професора Миколи Івановича Бушина.

– Спочатку було мрією – зустрітися через 25 років після випуску з чудового університету, потім, після того, як ми це зробили, з’явилася нова мрія - зустрітися 30 років потому, - зізнався президент асоціації іноземних випускників ЧДТУ Ріад Валід Мустафа з Палестини. - І ось, ця мрія здійснилася і ми знову відчуваємо себе молодими, сповненими сил і енергії, згадуємо хороші часи. Щиро вдячний організаторам зустрічі за можливість повернутися на 30 років назад.

Сьогодні на урочистому відкритті заходів з нагоди ювілею факультету по роботі з іноземними студентами були присутні випускники з Палестини, Сирії, Коста-Ріки, Індії та Нігерії. Ще більше гостей Черкаський державний технологічний університет зустрічатиме впродовж тижня.