,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ дискутували про громадський контроль у сфері безпеки та гігієни праці
Четвер, 26 квітня 2018 16:58

У ЧДТУ дискутували про громадський контроль у сфері безпеки та гігієни праці

У ЧДТУ дискутували про громадський контроль у сфері безпеки та гігієни праці

26 квітня у межах проведення Тижня охорони праці, що цьогоріч проходить під девізом Міжнародної організації «Захищене і здорове покоління», відбулося відкрите засідання профспілкового комітету Черкаського державного технологічного університету з питання «Громадський контроль у сфері безпеки та гігієни праці».

На захід були запрошені завідувач відділу правового захисту та охорони праці Черкаського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України Берестовий Іван Федорович та представник Профспілки з питань охорони праці ЧДТУ, член профспілкового комітету, завідувач відділу капітального та поточного ремонту Басюк Людмила Василівна. Спікери висвітлили питання про захист та реалізацію прав членів Профспілки на безпечні і здорові умови праці, про громадський контроль за додержанням роботодавцем законодавства про охорону праці, про належний виробничий побут для працівників, про негативні тенденції у сфері безпеки та умов праці і їх запобігання та інші важливі питання, що стосуються охорони праці.

Варто зазначити, що у березні поточного року Людмила Василівна Басюк брала участь у навчанні і перевірці знань з питань охорони праці технічних інспекторів праці та інших представників членських організацій Федерації профспілок України на базі Академії праці, соціальних відносин та туризму ФПУ, тож сьогодні охоче ділилася набутим досвідом із учасниками зібрання.

- Європа вже пішла шляхом зменшення ролі держави та посилення громадського контролю у сфері охорони праці, –   наголосив у своєму виступі Іван Берестовий.

Іван Федорович також зазначив, що ми маємо працювати на упередження нещасних випадків на роботі, покращувати стан охорони праці в закладі, запорукою успіху чого є ефективне навчання профспілчан у цій сфері.