,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ обговорювали медичну реформу
Вівторок, 24 квітня 2018 16:13

У ЧДТУ обговорювали медичну реформу

У ЧДТУ обговорювали медичну реформу

Сьогодні у межах Тижня охорони праці в Черкаському державному технологічному університеті відбувся семінар на тему: «Реформа системи охорони здоров’я: як укласти декларацію з лікарем», організований профспілковим комітетом ЧДТУ за підтримки адміністрації вишу.

Завідувач кафедри фізичного виховання та здоров'я людини ЧДТУ, кандидат медичних наук, доцент Василь Загородній провів для науково-педагогічного персоналу, співробітників та студентів навчального закладу надзвичайно змістовний та інформативний семінар щодо медичної реформи – однієї з найактуальніших тем сьогодення, яка не залишає байдужим жодного українця.

Медична реформа стосується кожного. Її мета – забезпечити всім громадянам України рівний доступ до якісних медичних послуг та перебудувати систему охорони здоров'я так, щоб у її центрі був пацієнт.

- За офіційними даними медична реформа системи охорони здоров'я стартувала в Україні 1 квітня 2018 року, та насправді реформа почалася набагато раніше, - розпочав свою ґрунтовну доповідь Василь Загородній.

Крок за кроком, не випускаючи жодних ключових моментів, Василь Володимирович розглянув основні питання реформи, а саме: що чекати після проведення реформи; де отримувати медичні послуги, в яких медичних закладах Черкас; як обирати лікаря; коли можна записуватися до лікаря; як підписати декларацію з лікарем; чи обов’язковий «сімейний лікар» для всієї сім’ї; чи можна змінювати лікаря; до кого звертатися, коли ваш лікар у відпустці, або у відрядженні; що буде, якщо немає підписаного договору; чи можливо отримати допомогу, якщо не користуватися послугами сімейного лікаря; які медичні витрати покриваються за рахунок держави та, звичайно ж,  розглянули обов’язки сімейного лікаря й інші не менш важливі  питання.

У ході семінару виникло безліч тем для обговорення та дискусій, які Василь Загородній фахово коментував та надав зрозумілі професійні роз’яснення.

Наразі у медичній реформі залишається чимало тем, які досі є нерозкритими і це реформування викликає багато запитань навіть у самих лікарів. Відтак, всі присутні на зібранні вдячні організаторам за корисний захід, а Василю Загородньому за змістовний виступ та корисну інформацію.