,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відкрилася виставка студентських робіт «Дизайн середовища»
Понеділок, 16 квітня 2018 13:00

У ЧДТУ відкрилася виставка студентських робіт «Дизайн середовища»

У ЧДТУ відкрилася виставка студентських робіт «Дизайн середовища»

12 квітня в Черкаському державному технологічному університеті відкрилася виставка студентських проектів зі спеціальності «Дизайн».

– Це вже п’ята виставка, яку ми представляємо і демонструємо широкий спектр можливостей і творчий потенціал студентів кафедри за різними напрямами дизайну,- наголосила завідувач кафедри дизайну ЧДТУ Наталія Романенко. - На виставці презентовані роботи з графічного дизайну, промислового дизайну, дизайну одягу та дизайну інтер’єрів. З нового навчального року ми розпочинаємо набір абітурієнтів за новою освітньою програмою «Дизайн середовища», гарантом якої і керівником проектної групи є кандидат мистецтвознавства, доцент нашої кафедри Наталія Сергеєва.

– Так, дійсно, символічним є те що саме сьогодні, 12 квітня ми вперше презентуємо наш пілотний проект актуального освітнього напряму,- у свою чергу, зазначила Наталія Сергеєва. – Також, особливістю сьогоднішньої виставки є її патріотична ознака, адже переважна більшість проектів присвячена облаштуванню середовища нашого рідного міста, прилеглих територій та аудиторій нашого навчального закладу. І нам би дуже хотілося, хоча б частину з того, що ми розробляємо, бачити реалізованим та брати безпосередню участь у покращенні умов  життя нашого регіону.

«Дизайн середовища» є професійною проектно-художньою діяльністю у сфері створення відкритих, напіввідкритих та закритих просторів. Це робота з міським громадським і природним середовищем, внутрішньо будинковими територіями, терасами, виробничими та житловими інтер’єрами. Вона включає в себе розробку: ландшафтних ділянок та композицій, ансамблів малих архітектурних форм та міського обладнання, функціонально-естетичного вирішення приміщень та їх предметного наповнення (меблів, конструкцій для експозицій, елементів освітлення, декоративно-прикладного оздоблення тощо).