,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Представник ЧДТУ пройшла навчання задля збереження життя та здоров’я працівників
Понеділок, 16 квітня 2018 14:53

Представник ЧДТУ пройшла навчання задля збереження життя та здоров’я працівників

Представник ЧДТУ пройшла навчання задля збереження життя та здоров’я працівників

З 19 по 30 березня 2018 року департаментом охорони праці Федерації профспілок України було організовано та проведено навчання і перевірку знань з питань охорони праці технічних інспекторів праці та інших представників членських організацій ФПУ на базі Академії праці, соціальних відносин та туризму ФПУ, участь в яких взяла заступник голови профбюро господарського відділу, представник Профспілки з питань охорони праці Черкаського державного технологічного університету, начальник відділу капітального і поточного ремонту, член профспілкового комітету Людмила Василівна Басюк.

Протягом двох тижнів слухачі з усіх куточків України одержували знання від найкращих викладачів та фахівців України в сфері безпеки, умов, медицини, гігієни праці, електробезпеки, протипожежної безпеки тощо. Високий рівень навчання забезпечили викладачі Міжнародного інституту менеджменту, міжнародні аудитори з систем менеджменту у сфері безпеки і гігієни праці, а також фахівці Держпраці, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Інституту державного управління у сфері цивільного захисту та пожежної безпеки, Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування, Національного науково-дослідного інституту промислової безпеки та охорони праці, викладачі АПСВТ, юристи, технічні експерти з промислової безпеки, керівники та фахівці апарату ФПУ, досвідчені технічні інспекторі праці членських організацій ФПУ тощо.

Слухачі отримали знання від кращих викладачів - професіоналів своєї справи: Цопи В.А. - доктора технічних наук, професора МІМ-Київ, експерта, консультанта, викладача і аудитора по міжнародним стандартам систем менеджменту ISO9001, ISO14001, ISO50001, OHSAS18001 та управління ризиками ISO31000, Стовбуна А.І. - доцента кафедри водогосподарських систем і охорони праці Державного інституту управління та економіки водних ресурсів, к.м.н., Циганчук Н.А. - кандидата юридичних наук, доцента, заслуженого юриста України, викладача АПСВТ; Гримовича Ю.В. - начальника відділу електробезпеки НВЦ "Професійна безпека", технічного експерта з промислової безпеки в енергетиці; Казакової Д.М. - головного спеціаліста управління інспекційної діяльності Держпраці, Андрієвського Ю.З. - керівника департаменту охорони праці апарату ФПУ, Горюн Т.М. - зав. відділом технічної інспекції праці департаменту охорони і Маціяшка В.А. - заступника керівника департаменту охорони праці апарату ФПУ - завідувача відділу охорони праці та інших.

27 березня 2018 року в межах навчання відбулосявиїзне практичне заняття на ПАТ «Завод залізобетонних конструкцій ім. С. Ковальської», під час якого слухачі ознайомилися із системою управління охороною праці цього підприємства, станом безпеки та умовами праці, досвідом первинної профспілкової організації у сфері охорони праці, соціального захисту їх працівників та взяли участь у тренінгу щодо оцінки рівня безпеки на робочих місцях, на яких випробували систему Елмері (досвід Фінляндії) в реальних виробничих умовах.

За результатами практичного заняття, на ПАТ «Завод залізобетонних конструкцій ім. С. Ковальської» вже в аудиторіях кожна група доповідала свої спостереження за показниками безпеки та умовами праці на робочих місяцях, виводила индекс Елмері, аналізувалапричини та пропонувала свої заходи щодо поліпшення стану безпеки праці та захисту працюючих. 

30 березня 2018 року всі слухачі показали високий рівень знань із питань охорони праці під час іспиту.

За результатами іспиту 38 технічних інспекторів праці та інших представників профспілок отримали відповідні посвідчення, наявність яких підтверджує їхні права на здійснення громадського контролю за станом охорони праці, повноцінного захисту прав своїх спілчан на безпечні і здорові умови праці, захисту потерпілих на виробництві, а також вирішення інших питань щодо збереження життя та здоров’я громадян. 

         За інформацією офіційного веб-порталу Федерації професійних спілок України