,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ стартував ІI Черкаський обласний Фестиваль-конкурс юнацької творчості «Крила - 2018»
Четвер, 29 березня 2018 13:49

У ЧДТУ стартував ІI Черкаський обласний Фестиваль-конкурс юнацької творчості «Крила - 2018»

У ЧДТУ стартував ІI Черкаський обласний Фестиваль-конкурс юнацької творчості «Крила - 2018»

Від самого ранку Черкаський державний технологічний університет перетворився на мистецький осередок Черкащини, адже талановита молодь зі всього регіону завітала до навчального закладу, аби продемонструвати свої творчі здібності на ІЧеркаському обласному Фестивалі-конкурсі юнацької творчості «Крила - 2018».

Переглянути фотоальбом на Flickr

 Вже вдруге,  з нагоди Всесвітнього дня поезії та Міжнародного дня театру, унікальний Фестиваль-конкурс, ініціатором якого виступив Центр студентського розвитку та культурних програм ЧДТУ, завдяки підтримці адміністрації вишу, первинної профспілкової організації університету, обласної та міської влади, об’єднує талановите юнацтво під своїми «крилами».

Сьогодні свято молодого покоління, свято молоді, яка має хобі та прагне розвиватися і розвивати свої таланти, - наголосив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор. - Талановита людина – талановита у всьому. Черкаський державний технологічний університет завжди радий вітати талановитих людей у своїй дружній студентській родині. Бажаю вам успіху у фестивалі-конкурсі, і пам’ятайте, що сьогодні ви всі – переможці!

Завітали на мистецьку подію і шановані гості та медіа-партнери, які охоче підтримують  обласний Фестиваль-конкурс юнацької творчості «Крила».

Надзвичайно приємно, що Черкаський державний технологічний університет є своєрідним законодавчим органом в галузі суспільного, гуманітарного, соціального життя міста. Це вже не перший захід навчального закладу, який, набравши обертів, став не лише загальноуніверситецьким, а міським, обласним і, сподіваюся, невдовзі, вийде на загальнодержавний рівень, - зазначив заступник міського голови м. Черкаси Ігор Волошин. - Нехай крила, які є в кожного з нас, завжди несуть нас по життю попри будь-які негаразди!

У свою чергу, голова Черкаського обласного осередку Національної спілки письменників України Володимир Поліщук у вітальному слові наголосив на особливій місії Національної спілки письменників України виявляти та підтримувати талановиту молодь.

У найближчих планах Черкаської обласної організації Національної спілки письменників України цілий ряд проектів, спрямованих саме на залучення  талановитої молоді. Тому, цей фестиваль чудово сприяє у виявленні і літературних талантів, і майстрів художнього слова, і тих, хто має схильність до театрального дійства, - зазначив Володимир Поліщук. – Класик української поезії Максим Рильський у хрестоматійному вірші писав: «У щастя людського два рівних є крила: троянди й виноград – красиве і корисне». Тож, я зичу, щоб ваші таланти і ваша професія гармонійно співіснували.

Після щирих слів привітань, представлення членів неупередженого журі та відзначень Грамотами та Подяками Черкаського державного університету партнерів, гостів та учасників фестивалю, розпочалася конкурсна програма за трьома номінаціями: «Авторська поезія», «Театральне мистецтво» та «Художнє слово».

Загалом, на участь у конкурсі надійшло 94 заявки зі всіх куточків Черкаської області. Для когось цей конкурс є першою спробою на великій сцені, а для когось таке дійство поповнить скарбничку мистецького досвіду. 

Нагадуємо, що Іобласний Фестиваль-конкурс юнацької творчості «Крила - 2018» проходить за  підтримки: Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації; Департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської обласної державної адміністрації; Управління у справах сім’ї молоді, та спорту Черкаської обласної державної адміністрації; Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради; Черкаського обласного комітету Профспілки  працівників освіти і науки України; Черкаської обласної організації Національної спілки письменників України; Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка.

До того ж, інформаційними  партнерами Фестивалю виступають:  Черкаська обласна газета «Нова Доба»,  обласна громадсько-політична газета «Черкаський край», інтернет-видання «ВиЧЕрпно».