,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини До ЧДТУ завітали представники Посольства Китайської Народної Республіки в Україні
Понеділок, 26 березня 2018 09:45

До ЧДТУ завітали представники Посольства Китайської Народної Республіки в Україні

До ЧДТУ завітали представники Посольства Китайської Народної Республіки в Україні

23 березня в Черкаському державному технологічному університеті відбулася зустріч керівництва, викладачів та студентів університету з представниками Посольства Китайської Народної Республіки в Україні у медіа-супроводі головного державного телеканалу КНР CCTV (Chinese Central Television).

Учасники зібрання обговорювали актуальні питання співпраці, зокрема навчання у ЧДТУ студентів з Китаю.

Наш університет має тридцятирічний досвід співпраці з іноземними студентами. Якщо говорити про китайських студентів, то минуло 25 років, як перший студент з Китаю приїхав навчатися до нашого навчального закладу. Ми пишаємося тим, що у нас навчаються студенти з Китаю, адже вони демонструють високі показники в навчанні та успішно вивчають українську мову. До того ж, наш університет щорічно проводить багато заходів пов'язаних із китайськими культурними традиціями, – наголосив ректор ЧДТУ Олег Григор.

Серед почесних гостей, які завітали до ЧДТУ – прес-представник Посольства Китайської Народної Республіки в Україні, доктор юридичних наук, професор Дін Цзяньвей.

– Хочу висловити вдячність за гостинний прийом нашої делегації. Ми завітали до Черкаського державного технологічного університету, тому що гуманітарна співпраця створює платформу для спільної діяльності в економічній, технічній сфері. Це основа на якій все базується. Без підтримки культури нічого неможливо, – зауважив Дін Цзяньвей.

Черкаський державний технологічний університет розпочав співпрацю з Китаєм у 1993 році. Певний час в університеті працювали два викладачі з Гіринського інженерно-технологічного інституту  Цзян Чунчжоу і У Дай Шен. Перші студенти з Китаю навчалися на різних факультетах і за різними спеціальностями, були і такі, хто після досконалого вивчення мови отримували дипломи перекладачів. Зараз кількість спеціальностей у Черкаському державному технологічному університеті зросла, відтак іноземні студенти можуть отримати фахові знання з телекомунікацій, медичного обладнання, дизайну, кібербезпеки. Минулого року в ЧДТУ приїхав студент з Китаю Го Сі Джу, який мав на меті не лише вивчити мову, а й виконати особливу місію – написати книгу про українських пілотів-добровольців, які допомагали народу Піднебесної у боротьбі з японськими загарбниками. Особливу увагу Го Сі Джу приділив нашому землякові Григорію Кулішенку, який став справжнім національним героєм Китаю.

Окрім того, професор ЧДТУ Микола Бушин,  який тривалий час займав посаду декана факультету по роботі з іноземними студентами, видав підручник з історії України китайською мовою.

У Китаї я був чотири рази. В цілому, із захватом згадую цю країну. Найбільш сумлінні студенти – з Китаю, бо вони працездатні, трудолюбиві та відповідальні в навчанні, – зазначив під час зустрічі Микола Іванович.

Відтак, керівництво Черкаського державного технологічного університету та представники Посольства Китайської Народної Республіки в Україні, окреслили перспективи дружніх відносин та ефективної співпраці на найближче майбутнє.