,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ пройшла IХ Міжнародна науково-практична конференція «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання»
Понеділок, 26 березня 2018 09:29

У ЧДТУ пройшла IХ Міжнародна науково-практична конференція «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання»

У ЧДТУ пройшла IХ Міжнародна науково-практична конференція «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні:  проблеми розвитку та регулювання»

22-23 березня 2018 року в Черкаському державному технологічному університеті кафедра туризму та готельно-ресторанної справи провела IХ Міжнародну науково-практичну конференцію «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні:  проблеми розвитку та регулювання».

Цього дня вітальне слово для учасників конференції пролунало від ректора Черкаського державного технологічного університету, к. н. держ. упр., доцента Григора Олега Олександровича.

- Дуже приємно, що в Черкаському державному технологічному університеті є такий факультет, який знає як правильно харчуватися, куди подорожувати і де комфортно поселитися зі зручностями. Наші випускники займають чудові посади, нерідко - керівні, а студенти легко знаходять роботу  і залюбки працюють в другій половині дня, − зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор. − Я вітаю кафедру туризму та готельно-ресторанної справи із десятиліттям. Це вже той вік, коли є певні результати, здобутки і досягнення. Бажаю, щоб конференція пройшла змістовно, всі збагатилися знаннями, розглянули перспективи своєї галузі і поставили нові перспективні цілі.

Після вітального слова ректора Черкаського державного технологічного університету всі присутні переглянули промо-фільм до 10-річчя кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ.

Перед початком роботи пленарного засідання для того, аби гості з інших куточків України склали краще уявлення про Черкащину, було продемонстровано стрічку «Староста» із серії короткометражних документальних фільмів «Таємниці мого міста», які розкривають маловідомі сторінки історії нашого краю.

Після перегляду стрічки, у продовження теми про неймовірну красу та багатство нашого регіону, розпочалося пленарне засідання із доповіді доктора економічних наук, професора, декана факультету харчових технологій та сфери обслуговування ЧДТУ Лариси Чепурди на тему: «Реалізація програми розвитку туризму на період до 2020 року на Черкащині».

- Мета програми − стимулювати розвиток сектору туристичних послуг. Окремо хочу зупинитися на подієвому туризмі, адже саме наша кафедра розпочинала подієвий туризм на Черкащині. Кожного місяця ми проводимо заходи в області і місті. Наші студенти долучаються до безлічі подій, які впроваджує Черкаська облдержадміністрація,  –  поінформувала Лариса Михайлівна.

Під час цікавої інформативної доповіді Лариса Чепурда навела статистику відповідно до результатів соціологічного опитування стосовно обізнаності українців, зокрема черкасців, про туристичні принади Черкащини та наголосила на важливості  розвитку туристичної галузі рідного краю.

Почесним гостем цьогорічної конференції став академік УІА, доктор історичних наук, професор кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Анатолій Чабан.

- Шановні колеги, студенти та гості присутні на нашій конференції,  я щиро вітаю вас із десятилітнім ювілеєм. Бажаю, щоб ми разом з вами відзначити століття кафедри. Прекрасну справу ви здійснюєте і переконливо доводите, що туристичний потенціал нашої Черкащини − це величезне поле діяльності для фахівців та спеціалістів, аби творити імідж  як Черкащини, так і України в цілому. Зі святом, шановні колеги! – висловив щирі вітання Анатолій Юзефович.

Після вітальних слів, відомий науковець представив загалу цікаву та змістовну доповідь на тему: «Становлення кухні Середньої Наддніпрянщини».

До поздоровлень долучилися гості конференції: завідувач кафедри туристичного та готельного бізнесу НУХТ Басюк Д.І., завідувач кафедри туризму та цивільної безпеки ЛНТУ Матвійчук Л. Ю., завідувач сектору екскурсійної роботи Шевченківського національного заповідника Сокур Л.А.  А доповідачами з інших вузів було представлено програмне забезпечення туристичних інформаційно-довідкових систем міста Луцьк та міста Рівне.

  Переглянути фотоальбом на Flickr

Студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ брали активну участь у конференції, зокрема у конкурсі-презентації «Кращий за професією» на тему «Черкаська випічка», та у засіданнях секцій. Під час заходу активно обговорювалися питання гастрономічного туризму, етнічної кухні, мистецтва вибору вина тощо. До того ж, студенти спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» приготували і презентували борошняні кондитерські вироби, розроблені кондитерами Черкаської області.

 

Під час другої, святкової, частини конференції учасники мали чудову нагоду оглянути неперевершену колекцію українських народних жіночих прикрас ХІХ-ХХ століття відомого дослідника і збирача української старовини Юрія Коваленка.