,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У вимірі Практичної Філософії у ЧДТУ пройшов майстер-клас з публічного виступу
П'ятниця, 23 березня 2018 13:25

У вимірі Практичної Філософії у ЧДТУ пройшов майстер-клас з публічного виступу

У вимірі Практичної Філософії у ЧДТУ пройшов майстер-клас з публічного виступу

Інтенсивний, насичений цікавими подіями та знайомствами з непересічними особистостями,  тижневий філософський марафон «Філософія без меж» у Черкаському державному технологічному університеті завершився символічно у вимірі Практичної Філософії.

Відтак, як своєрідне спонукання до рішучих дій, у навчальному закладі відбувся майстер-клас «Пастки та спокуси публічного виступу» доктора філософських наук, професора, завідувача кафедри гуманітарних та соціально-економічних навчальних дисциплін Полтавського юридичного інституту Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого Світлани Куцепал.

Наші органи чуття це п’ять дверей, які ми відкриваємо для того, щоб зібрати інформацію про оточуючий світ. Наша свідомість відкриває їх по-різному: для однієї людини спочатку для картинок, потім для запахів; для другої спочатку для звуків, потім для дотиків,йшлося у презентації Світлани Вікторівни. Тобто, свідомість сприймає інформацію послідовно, а наше підсвідоме − одночасно по всім п’яти каналам, тому отримує значно більше даних, ніж свідомість.

Світлана Куцепал приділила увагу чинникам, які необхідно враховувати під час публічної промови та розкрила основні секрети вдалого виступу. Зокрема розглянули моделі спілкування та детально зупинилися на дев'яти типах інтелекту: лінгвістичний, логіко-математичний; візуально-просторовий; натуралістичний; музичний; екзистенціальний; міжособистісний; тілесно-кінетичний; інтраперсональний.

Цікава презентація викликала ряд запитань та нестримне бажання найближчим часом використати здобуті знання на практиці, безпосередньо перед численною аудиторією.