,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Тиждень кафедри філософських і політичних наук ЧДТУ розпочався з Філософії Творчості
Понеділок, 19 березня 2018 17:13

Тиждень кафедри філософських і політичних наук ЧДТУ розпочався з Філософії Творчості

Тиждень кафедри філософських і політичних наук ЧДТУ розпочався з Філософії Творчості

Сьогодні в Черкаському державному технологічному університеті розпочався Тиждень кафедри філософських і політичних наук, який триватиме з 19 до 22 березня. Протягом тижня в ЧДТУ відбуватиметься низка цікавих заходів: всеукраїнська науково-практична конференція «Соціальні і гуманітарні технології: філософсько-освітній аспект», круглий стіл на тему: «Засоби масової інформації, які ЗМІнюють свідомість», публічна лекція відомого українського філософа, культуролога Сергія Курбатова, майстер-клас з ораторського мистецтва, креативно-аналітична дискусія «Економіка в стилі фанк: нова ментальність і нове навчання», діятиме книжкова платформа та арт-простір.

−   Кожен із нас мислить, розмірковує над певними життєвими питаннями. Ми прагнемо розібратися в тонкощах державотворення, маємо потребу в розумінні буття, замислюємось про сенс життя,  − наголосив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор. - Хочу побажати всім впродовж тижня отримати задоволення від подій, які підготувала кафедра філософських і політичних наук, збагатитися новими знаннями та враженнями.

Урочисто відкрила Тиждень кафедри філософських і політичних наук завідувач кафедри, доктор філософських наук, професор Анжела Бойко та провела для всіх присутніх короткий екскурс в історію та досягнення кафедри.

Першим заходом в межах Тижня Phylosophy-Fest «Філософія без меж» стала акторська філософсько-театральна імпровізація «Гамлет і Джульєтта» від «Майстерні Актуальної Творчості» («МАТ»).

−   Сьогодні ми переглянемо незвичайну виставу, яка присвячена філософії творчості. Вам пропонується інший зріз театру та інший погляд на театр, адже ми з вами будемо не лише глядачами, які спостерігають, а й учасниками своєрідного «горизонтального»виміру театру. Будь-яке місто робить містом саме наявність міської культури, яка позиціонується через причетність до театрального мистецтва, − наголосила  завідувач кафедри філософських і політичних наук Анжела Бойко.

П’єса японського драматурга Кокі Мітані «Академія сміху» надихнула багатьох режисерів на театральні постановки у всіх куточках світу. Три роки тому у Черкаському Театрі Шевченка відбулося 3 покази вистави «Гра в театр», які не залишили байдужим жодного театрала, хто мав нагоду переглянути цю постановку. Тонкі алюзії глядач знайде і у виставі «Гамлет і Джульєтта».

Актори Олег Телятник та Павло Гончаров запропонували до уваги студентів та викладачів Черкаського державного технологічного університету унікальну акторську імпровізацію «Гамлет і Джульєтта», що порушує безліч актуальних для нашого часу питань.

Вистава зруйнувала бар’єри між глядачами та акторами, змусила сміятися та плакати, навчила у смішному бачити трагічне, а у трагічному смішне. Вистава про патріотизм, хабарі, театр, вибрики провладної цензури та непереможну силу Людини.

В той же час, кінозал Черкаського державного технологічного університету прикрашала яскрава виставка художніх робіт кафедри дизайну ЧДТУ «Арт-простір як філософія творчості».