,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відсвяткували Китайський Новий рік
П'ятниця, 16 лютого 2018 14:18

У ЧДТУ відсвяткували Китайський Новий рік

У ЧДТУ відсвяткували Китайський Новий рік

Китайський Новий рік, або Свято Весни, відзначали сьогодні студенти Черкаського державного технологічного університету. Дата настання Нового року у багатьох східних народів не зафіксована і вираховується за Місячним календарем. Таким чином, другий молодик після зимового сонцестояння настає 16 лютого 2018 року о 17:13 за київським часом або о 23:13 за пекінським. Цей час і вважається початком Нового року за східним календарем, який триватиме до 4 лютого 2019 року.

− Ми надзвичайно пишаємося тим, що студенти з такої технологічно розвиненої країни обрали саме Черкаський державний технологічний університет для здобуття вищої освіти. Крім того, що гості з Піднебесної вивчають нашу культуру, мову та традиції, вони ще й діляться з нами своїми звичаями, обрядами та святами, – зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор. – Сьогодні нам особливо приємно розділити святковий новорічний настрій з нашими іноземними студентами та підтримати китайські традиції.

На честь Року Жовтого Земляного Собаки  іноземні студенти ЧДТУ згадали традиції святкування Нового року та історію свята, влаштували веселі конкурси та вікторини під звуки атмосферної китайської музики.  Святкування Китайського Нового року –  найважливішого серед традиційних свят – триває 15 днів і переважно у родинному колі, адже жителі східних країн вважають цю подію сімейною.  Як правило, на столі стоять пельмені цзяоцзи, риба, великий торт, тістечка, цукерки, зацукровані фрукти і багато іншого.

Тож, символічно, що після занять китайські студенти продовжили святкувати у родинному колі Черкаського державного технологічного університету з традиційними стравами, піснями, розвагами та з новорічними подарунками.