,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Олександр Білик про навчання студентів-іноземців у ЧДТУ
Середа, 24 січня 2018 09:26

Олександр Білик про навчання студентів-іноземців у ЧДТУ

Олександр Білик про навчання студентів-іноземців у ЧДТУ

– Навчально-науковий центр по роботі з іноземними студентами Черкаського державного технологічного університету має 30 річний досвід роботи з іноземними студентами. Це найбільший досвід такої роботи у Черкаському регіоні,  – наголошує директор Навчально-наукового центру по роботі з іноземними студентами ЧДТУ Олександр Білик. – Я переконаний, що найкраща доуніверситетська підготовка  з вивчення української  мови для  іноземних студентів саме у нашому виші.

Факультет по роботі з іноземними студентами був створений у Черкаському державному технологічному університеті 30 років тому з метою мовної та спеціальної підготовки іноземних громадян для подальшого навчання на факультетах ЧДТУ або будь-якого іншого вишу України.

За минулий рік значно збільшилася кількість слухачів-іноземців  підготовчого відділення, а це дозволяє в подальшому збільшувати контингент студентів Черкаського державного технологічного університету за освітніми ступенями  бакалавра, магістра, здобувачів наукового ступеня  кандидата наук.

Розвиток підготовчого відділення тісно пов'язаний з кафедрою української мови та загального мовознавства ЧДТУ, оскільки викладачі саме цієї кафедри докладають максимум зусиль, аби навчити іноземних студентів мови для подальшого ефективного навчання за обраними спеціальностями. За 2017 рік кафедра української мови та загального мовознавства ЧДТУ розробила унікальні посібники для навчання іноземних студентів української мови (Василенко Н.В., Деньга О.А., Мельникова Л.А. Підручник «Вивчаємо українську мову: лексико-фонетичний курс» Частина 1, 2017 р. ; Василенко Н.В., Береза Л.О. Підручник «Вивчаємо українську мову: лексико-граматичний курс» частина 2, 2017 р.; Береза Л.О., Ісаєнко Т.В. Навчально-методичний посібник у 2 частинах з курсу «Країнознавство» для здобувачів навчально-наукового центру по роботі з іноземними студентами для усіх спеціальностей, 2017 р.).

До того ж, у 2017 році, порівняно з минулим роком,  збільшився набір студентів-іноземців на перший курс. У Черкаському державному технологічному університеті навчання за деякими спеціальностями проводиться англійською мовою, зокрема це туризм та готельно-ресторанна справа, комп’ютерні системи та мережі, а факультет економіки та  управління має  можливості навчання  англійською мовою за кількома спеціальностями.

Враховуючи певну існуючу конкуренцію, університет активно розвиває цей напрямок та підтримує  якість навчання на належному високому рівні.

Наразі у ЧДТУ навчаються студенти з 20 країн світу, серед яких представники з Німеччини, Італії, Великобританії, Ізраїлю, країн СНД та Африки.

Черкаський державний технологічний університет у 2018 році планує розширювати географію, перспективно розвиватися  та впевнено здобувати міжнародне визнання.