,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Лариса Чепурда про досягнення факультету харчових технологій та сфери обслуговування ЧДТУ в 2017 році
Понеділок, 22 січня 2018 10:23

Лариса Чепурда про досягнення факультету харчових технологій та сфери обслуговування ЧДТУ в 2017 році

Лариса Чепурда про досягнення факультету харчових технологій та сфери обслуговування ЧДТУ в 2017 році

Факультет харчових технологій та сфери обслуговування Черкаського державного технологічного університету займає передові позиції в Україні з якості підготовки кадрів для сфери обслуговування та харчової промисловості, і 2017 рік не став виключенням.

 – Всі студенти та професорсько-викладацький склад факультету підтримують основний слоган Міністерства освіти і науки України – «Вчись працюючи», – наголошує декан факультету  харчових технологій та сфери обслуговування ЧДТУ Лариса Чепурда.  – Саме в 2017 році, завдяки участі у закордонних стажуваннях, наші студенти отримала нові можливості, які підтримують основні накази Міністерства освіти і науки України про мобільність студентів, адже ми розуміємо, що навчити спеціальностям «Харчові технології», «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» тільки в аудиторії неможливо, тому саме наші випускники є конкурентоспроможними на ринку праці, а більшість студентів вже працевлаштовані з третього та четвертого курсів.

У січні 2017 року, ректор ЧДТУ Олег Григор підписав міжнародну угоду, у відповідності до якої наші студенти отримали можливість проходити стажування в Німеччині без відриву від навчання протягом двох-трьох місяців на підприємствах харчової промисловості та готельно-ресторанних комплексах з отриманням заробітної платні – 1900 євро на місяць.

Протягом року 230 студентів денної форми навчання пройшли закордонне стажування, з них 115 осіб стажувалися на підприємствах Німеччини. Міжнародним стажуванням задоволені не тільки студенти, а й їхні батьки, адже наші студенти закріпили теоретичні знання на практиці та змогли заробити кошти на навчання.

Крім підприємств Німеччини, студенти спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» в літній період стажувалися в готельно-ресторанних комплексах VIP-класу Туреччини, Кіпру та Болгарії.

Саме в 2017 факультет харчових технологій та сфери обслуговування розпочав підготовку за освітнім ступенем бакалавр спеціальності 032 «Історія та археологія», до того ж, за єдиною в області освітньою програмою «Музеєзнавство та експертиза культурно-історичних цінностей», а також, за освітнім ступенем магістр спеціальностей 032 «Історія та археологія» і 241 «Готельно-ресторанна справа».

Відзначився 2017 рік і науковими досягненнями. Відтак, студенти факультету харчових технологій та сфери обслуговування посіли перше місце у Всеукраїнській олімпіаді з «Харчових технологій», друге та третє з «Готельно-ресторанної справи» та третє місце з «Туризму». На факультеті було проведено дві міжнародні науково-практичні конференції з харчових технологій та туристичного і готельно-ресторанного бізнесу.

Факультет харчових технологій та сфери обслуговування Черкаського державного технологічного університету не зупиняється на досягнутому, невпинно розвивається і продовжує стрімко рухатися вперед, розширюючи практичні, освітні та географічні горизонти.