,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Представники ЧДТУ взяли участь у мистецькому заході з нагоди 83-ої річниці від дня народження Василя Симоненка
П'ятниця, 12 січня 2018 10:37

Представники ЧДТУ взяли участь у мистецькому заході з нагоди 83-ої річниці від дня народження Василя Симоненка

Представники ЧДТУ взяли участь у мистецькому заході з нагоди 83-ої річниці від дня народження Василя Симоненка

Учора, 11 січня, у Черкаській обласній філармонії відбувся літературно-мистецький вечір з нагоди 83-ої річниці від дня народження Василя Симоненка «Я України син!», у якому взяли участь і представники Черкаського державного технологічного університету.

 Атмосфера в обласній філармонії була просякнута мистецьким духом нашого земляка. Ще до початку офіційної частини у фойє звучали пісні на вірші Василя Симоненка, а у глядацькій залі на бокових екранах демонструвався фільм про справжнього патріота нашої країни.

Вранці восьмого січня 1935 року, у родині Симоненків побачив світ синочок, якого назвали Василем. Всього 28 весен відпущено було поету, та літературний спадок, який встиг залишити нащадкам Василь Симоненко, важко переоцінити. 

Цього року з дня народження Василя Андрійовича виповнюється 83 роки, і навечір вшанування його пам’яті завітали ті, хто цінує його поезію, його дар, його талант та його самобутність.

За традицією, цього дня лауреати Всеукраїнської літературної премії імені  Василя Симоненка 2017 року отримали нагороди з рук першого заступника голови обласної державної адміністрації Віталія Коваля та голови конкурсної комісії Володимира Поліщука.

Поетичні рядки Василя Симоненка пронизані любов’ю  до рідної землі, і земля віддячує йому народженням нових талантів, прекрасних майстрів слова, які щорічно удостоюються Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка.

Святковими виступами продовжився літературно-мистецький вечір. На сцені виступали аматорські колективи Драбівського РЦКД, ансамбль камерної музики «Канон», відомий письменник і громадський діяч, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, лауреат премії Василя Симоненка 2002 року, володар багатьох престижних відзнак, виконавчий директор Ліги українських меценатів Михайло Слабошпицький, Черкаський академічний заслужений український народний хор, Тетяна Кучменко, Василь Клименко, соліст Черкаської обласної філармонії Віталій Панченко та Ярослав Литвин в образі Василя Симоненка.

До того ж, лауреати премії Василя Симоненка, члени Національної спілки письменників України Валентина Коваленко,  Наталя Горішна, Микола Шамрай прочитали авторські вірші, присвячені матері.