,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відбувся Круглий стіл «Конституція України: гарант захисту прав людини»
Четвер, 07 грудня 2017 15:09

У ЧДТУ відбувся Круглий стіл «Конституція України: гарант захисту прав людини»

У ЧДТУ відбувся Круглий стіл «Конституція України:  гарант захисту прав людини»
6 грудня в межах проведення в Черкаському державному технологічному університеті Тижня права, з ініціативи кафедри історії України та суспільних дисциплін, відбувся Круглий стіл на тему «Конституція України: гарант захисту прав людини».
Приємно, що Черкаський державний технологічний університет став майданчиком для обговорення актуальних питань, які стосуються Конституції, адже саме на території нашого університету є пам`ятний знак Михайлу Сироті, який був одним із засновників Конституції України. Сподіваюся, що Круглий стіл пройде продуктивно, натхненно на з користю для усіх учасників, − наголосив у вступному слові ректор ЧДТУ Олег Григор.
 
Привітав учасників Круглого столу від імені міського голови, депутатського корпусу та виконавчого комітету директор Департаменту освіти і гуманітарної політики Черкаської міської ради Ігор Волошин.
Захід, який проводиться сьогодні в Черкаському державному технологічному університеті є надзвичайно актуальним та потрібним, адже сприяє національно-патріотичному вихованню молоді, – зазначив Ігор Володимирович.
З доповіддю на тему «Сторінками створення Української Конституції: історична ретроспектива» виступив доктор історичних наук, проректор з гуманітарно-виховних питань Черкаського державного технологічного університету Валентин Лазуренко.
− Конституція України є ядром нашої національної правової системи. Сьогоднішнім заходом ми підвищуємо історичну свідомість, культуру та правову освіту молоді, − зауважив Валентин Миколайович.
Серед учасників Круглого столу були присутні та виступили: Лисенко Олександр Миколайович – завідувач кафедри теорії та історії держави і права Юридичного інституту Східноєвропейського університету економіки і права; Зеленько Микола Леонтійович – юрист, громадський діяч, автор першого в ЧДТУ навчального посібника з конституційного права; Бойко Анжела Іванівна – доктор філософських наук, професор, завідувач кафедр філософських і політичних наук ЧДТУ; Піковський В’ячеслав Юрійович – суддя Придніпровського районного суду м.Черкаси; Тептюк Максим Петрович – адвокат; Лега Юрій Григорович − доктор технічних наук, професор,заслужений працівник народної освіти України; Загородній Василь Володимирович – завідувач кафедри фізичного виховання і здоров’я людини ЧДТУ; викладачі та студенти Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля та викладачі і студенти ЧДТУ.
Загалом, Круглий стіл «Конституція України: гарант захисту прав людини» пройшов не лише у форматі дискусії, обміну інформацією, думками, а й став платформою для пошуку відповідей на проблемні правові питання сьогодення.