,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Представники ЧДТУ долучилися до міської акції з нагоди Всесвітнього Дня передчасно народжених малюків
Четвер, 23 листопада 2017 09:58

Представники ЧДТУ долучилися до міської акції з нагоди Всесвітнього Дня передчасно народжених малюків

Представники ЧДТУ долучилися до міської акції з нагоди Всесвітнього Дня передчасно народжених малюків

     Черкаси цього року вперше долучилися до свята життя – символічно фасад Палацу одружень м. Черкаси підсвітили фіолетовою ілюмінацією, а на площі перед ним зібралися всі небайдужі до доль маленьких «поспішайок»: міський голова м.Черкаси Анатолій Бондаренко, представники влади, лікарі, волонтери, громадськість.  Серед тих, хто прагне допомогти таким діткам та їхнім сім’ям, і студенти  ЧДТУ спеціальності 232 «Соціальне забезпечення» та завідувачка кафедри економічної теорії та банківської справи Інна Журба.

     Відкрила  подію керівник перинатального центру Лакуста Наталя Михайлівна, яка розповіла про те, що ідея запровадження Дня передчасно народженої дитини полягає у можливості публічно і широко заявити про таку проблему і як її долати.

     Міжнародний день передчасно народженої дитини заснований 2009 року за ініціативи Європейського фонду з догляду за новонародженими дітьми. У 2015 році Україна теж долучилася до всесвітньої ініціативи відзначення дня передчасно народженої дитини задля привернення уваги та інформування нашого суспільства про проблему передчасно народжених дітей.

     На заході до всіх присутніх звернувся головний лікар черкаської обласної лікарні Дудник Олександр Миколайович, який зазначив що Відділення інтенсивної терапії новонароджених та постінтенсивного догляду розраховане на 6 ліжок інтенсивної терапії новонароджених та 10 ліжок постінтенсивного догляду. Фахівці відділення цілодобово надають невідкладну медичну допомогу новонародженим дітям, застосовуючи при цьому новітні технології лікування та обстеження. Особлива увага приділяється передчасно народженим дітям із дуже малою, менше 1500 г, та екстремально малою, менше 1000 г, масою тіла при народженні. Відділення оснащене сучасною апаратурою: апаратами штучної вентиляції легень, СРАР-терапії, моніторами, шприцевими інфузійними насосами, лампами фототерапії. Для матерів, які перебувають у відділенні по догляду за дітьми, створені комфортні умови перебування. Колектив відділення відповідально відноситься до виконання покладених на нього завдань.

     Перед присутніми виступили мамочки поспішайок: Вікторія (син Захарчик 1050 гр) та Каріна (донечка Віка 850гр). Вони розповіли про свій позитивний досвід у виходжуванні немовлят, і вкотре підтвердили, що ні з чим не можна порівняти те добро, щирість, душевну щедрість, професійні уміння висококваліфікованих лікарів Відділення інтенсивної терапії новонароджених та постінтенсивного догляду новонароджених дітей Черкаської обласної лікарні, що супроводжувало їх та їхніх діток під час перебування. Побажали батькам, які опинилися в такій ситуації сил, терпіння та великої віри в своїх маленьких поспішайок та всеціло довіряти лікарям. І тоді, завдяки спільній праці, дітки виростуть здоровими!

     Не залишилися осторонь свята і волонтери. До цього дня були сплетені та вручені Перинатальному Центру Черкас та області особливі подарунки:

  - восьминіжки від черкаських волонтерів проекту Чудо-восьминіжки під координуванням Наталі Харченко,

-  малесенькі шкарпетки від студентів ЧДТУ спеціальності 232 «Соціальне забезпечення» та завідувачки кафедри Інни Журби,

- крихітні шапочки від проекту Чудо-шапочки та Ксенії Лози.

Атмосферу свята допомагали створити колектив Перлина  & Freedom.

      Дякувати за організацію гарного свята потрібно Богдані Вілен – завідувачу інтенсивної терапії новонароджений Черкаської обласної лікарні.

      -  Це свято не змогло б відбутися без допомоги шановних спонсорів, - зазначила Богдана Вілен, -  ми її отримали від Черкаської рекламної агенції "Thedream" - пан Валентин (знайшов і забезпечив фіолетове підсвічування), начальник черкаського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану (тобто Палацу одружень) Літовкіна Лідія Віталіївна, директор департаменту організаційного забезпечення міської ради Маліщук Лілія Миколаївна надала звукопосилюючу апаратуру, Аня Кива - представник компанії дитячого харчування Нестле подарувала чудові кульки.