,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відзначили День Гідності та Свободи України
Вівторок, 21 листопада 2017 14:49

У ЧДТУ відзначили День Гідності та Свободи України

У ЧДТУ відзначили День Гідності та Свободи України

21 листопада – важлива дата в житті української держави та кожного свідомого українця – День Гідності та Свободи України.

Сьогодні керівництво, професорсько-викладацький склад та студенти Черкаського державного технологічного університету зібралися на патріотично-просвітницькому заході, щоб вшанувати громадську мужність учасників подій Помаранчевої революції та Революції Гідності у відстоюванні прав людини та європейського майбутнього.

Я впевнений, що в цій залі зібралися щирі патріоти України. Я пишаюся тим, що живу та працюю в Україні. Хочу наголосити, що свободу не дають, свободу обороняють і захищають. Ми повинні пам`ятати про це завжди, − зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор.

Скористалася нагодою звернутися до учасників заходу і голова Студентської ради Черкаського державного технологічного університету Софія Ярмош.

- Сподіваюся, нам більше не доведеться виходити на вулицю, щоб відстоювати своє право на гідне життя. Діяльність Студентської ради нашої каденції буде спрямована на те, щоб демократія була всюди. Я б хотіла згадати Революцію на граніті 1990 року, коли студенти голодували для того, щоб Україна стала незалежною. Це також герої, про яких ми маємо пам`ятати,− наголосила Софія.

Всі присутні згадали історію Помаранчевої революції та Революції гідності, переглянувши документальні фільми, події яких проникають у серця та відлунюють у душах справжніх патріотів.