,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ розкривали таємниці «КАВАФЕСТУ»
Понеділок, 20 листопада 2017 18:26

У ЧДТУ розкривали таємниці «КАВАФЕСТУ»

У ЧДТУ розкривали таємниці «КАВАФЕСТУ»

Сьогодні у Черкаському державному технологічному університеті відбулася прес-конференція щодо деталей та родзинок цьогорічного міського фестивалю  «КАВАФЕСТ». На захід завітало керівництво ЧДТУ, журналісти, організатори та учасники фестивалю кави.

- Вже третій рік поспіль Черкаський державний технологічний університет організовує найароматніший фестиваль міста – «KAVAFEST» і ми не збираємося зупинятися, - наголосив у вступному слові ректор ЧДТУ Олег Григор. – Цьогоріч ми визначимо кращого бариста міста, поговоримо про культуру вживання цього унікального напою, здобудемо нові знання та навички під час майстер-класів та дізнаємося багато нової цікавої, і, впевнений, корисної інформації.

Представники черкаських кав’ярень, зокрема Михайло Бабіч зі Швецького кафе Fika, Наталія Федун з Cult Coffee, Артем Самоліченко з Kaffa, Олег Ковтунов зі Streetcafe, Тетяна Лозин з Фабрики кави, Ірина Коломієць з кав’ярні Дім кави, Богдана Бердник з Кава Якобс та представник ДП «Зееландія» Костянтин Гензар поділилися враженнями від участі в КАВАФЕСТІ в попередні роки, а ті, хто цього річ долучився до заходу, висловили свої щирі сподівання.

До того ж, автор та ведучий програми "Кулінарія від Андрія" Андрій Крижанівський розповів про майстер-класи, які він проводитиме: «Виготовлення букетів крокуси з цукерками та троянди з цукерками», «Виготовлення орхідей, піонів та лілій з цукрової мастики».

Запекла битва черкаських бариста (фахівців з приготування кави) проходитиме два дні поспіль: пів-фінал відбудеться у п’ятницю, а фінальний поєдинок та вручення нагород  - у суботу.

 

- Цьогоріч у межах фестивалю відбудеться урочисте відкриття кулінарної школи концепт-кухаря мережі ресторанів Рейкарц Жан-Луі Дюжера, яка працюватиме на базі нашого закладу, - зазначає завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Ганна Чепурда, - що є результатом нашої плідної багаторічної співпраці, адже саме ця мережа і наш заклад є співорганізаторами фестивалю.

 

Окрім кави на будь-який смак від черкаських кав’ярень за класичними та оригінальними рецептами; майстер-класів «Світ кави» та лекцій-діалогів, присвячених кавовій культурі, від професійних рестораторів; вишуканих ласощів до кави (морозиво, сири, тістечка); ярмарку черкаських народних майстрів «Творчість у кольорах та з ароматом кави», організатори обіцяють приємні сюрпризи і несподіванки, враження від яких, просякнуті ароматом кави, надовго залишаться у серцях учасників та гостей третього міського фестивалю «КАВАФЕСТ».

Галерея зображень