,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ говорили про волонтерські проекти
П'ятниця, 10 листопада 2017 14:35

У ЧДТУ говорили про волонтерські проекти

У ЧДТУ говорили про волонтерські проекти

Учора, 9 листопада, за ініціативи кафедри Економічної теорії та банківської справи ЧДТУ і студентів спеціальності 232 «Соціальне забезпечення» відбулася зустріч із координаторами волонтерських проектів у Черкасах «Чудо восьминіжки» та «Чудо шапочки». 

Напередодні Всесвітнього Дня передчасно народженого малюка, що відзначається 17 листопада, викладачі та студенти Черкаського державного технологічного університету вирішили познайомити всіх бажаючих із громадськими волонтерськими ініціативами, які успішно реалізуються у нашому місті.

Наталя Харченко, координатор проекту «Чудо восьминіжки» у Черкасах розповіла історію виникнення чудодійних плетених іграшок, які зараз дарують надію тисячам матусям передчасно народжених малюків.

Так, проект «Чудо восьминіжки» започаткували у Данії в 2013 році, де одна матуся вперше сплела такого восьминіжку для свого передчасно народженого малюка. Коли малюк почав одужувати, а зцілювальний ефект плетених іграшок повторювався знову і знову, здивуванню лікарів не було меж. Відтоді проект набув неабиякої популярності у всьому світі.

Лікарі схиляються до думки, що малечі звично мати біля себе пуповину і тримання плетених ніжок восьминіжки нагадує їм про відчуття спокою у маминій утробі, дитинка заспокоюється та відчуває себе захищеною.

Сьогодні восьминіжок плетуть в Україні, Білорусі, Росії, Казахстані, Бельгії, Нідерландах, Німеччині та інших країнах світу. А Черкаси стали одним із перших українських міст, що долучилися до такого проекту.
Нині до ініціативи «Чудо восьминіжки» залучено чимало майстринь, які бажають допомогти передчасно народженим діткам у різних містах України. 

«Чудо восьминіжок» плетуть із 100% бавовни, що легко переться, не линяє, не завдає алергічних реакції, а наповнювач холлофайбер надійно фіксується капроном. Кожна іграшка ретельно перевіряється на відповідність вимогам і параметрам. Черкаські «Чудо восьминіжки» передаються у Перинатальний центр м.Черкаси для «ранніх пташенят», відправляються до пологових будинків Черкаської області та інших міст України.

Протягом двох років у Черкасах побачили світ 300 плетених восьминіжок, які допомагають тим, хто цього потребує.

   –        Ми дуже раді, що небайдужі люди долучаються до нашого проекту, - наголошує координатор проекту «Чудо восьминіжки» у Черкасах Наталя Харченко. – Щоразу коли бачиш результат – віриш у справжні дива.

У свою чергу координатор проекту «Чудо шапочки» Ксенія Лоза разом із волонтеркою Настею Негодою більше розповіли про волонтерський рух в Україні та Черкасах. Зокрема зупинилися на Всеукраїнській волонтерській мережі (Volunteer Network Community), на її діяльності та проектах, які успішно сьогодні реалізуються не лише в Черкасах, а й у всьому світі.

Після знайомства з координаторами та з цікавими проектами усі бажаючі мали змогу долучитися до доброї справи та взяти участь у майстер-класі з плетіння восьминіжок та в подальшому реалізовувати себе у волонтерських ініціативах.

Галерея зображень