,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Виїзне навчання студентів - майбутніх фахівців з музеєзнавства та експертизи культурно-історичних цінностей
П'ятниця, 10 листопада 2017 19:46

Виїзне навчання студентів - майбутніх фахівців з музеєзнавства та експертизи культурно-історичних цінностей

Виїзне навчання студентів - майбутніх фахівців з музеєзнавства та експертизи культурно-історичних цінностей

Учора, 9 листопада, з профорієнтаційною метою до міста Чигирина завітали  представники Черкаського державного технологічного університету. Серед них – проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ, доктор історичних наук, професор Валентин Лазуренко, завідувач кафедри історії України та суспільних дисциплін Ірина Стадник.

Протягом профорієнтаційного візиту проведено робочу зустріч із начальником відділу освіти Чигиринської районної державної адміністрації Катериною Негоденко, якій проректор Черкаського державного технологічного університету з гуманітарно-виховних питань Валентин Лазуренко вручив Подяку ЧДТУ за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток освіти Чигиринщини та партнерську співпрацю з університетом.

За сприяння Катерини Негоденко було проведено зустріч із школярами міста Чигирин. На зустрічі майбутніх випускників було ознайомлено з переліком спеціальностей Черкаського державного технологічного університету, особливостями вступної кампанії 2018 року, рекламовано нові спеціальності відкриті в навчальному закладі.

- Сьогодні Черкаський державний технологічний університет є одним із провідних державних навчальних закладів України, який забезпечує практично всі галузі народного господарства фахівцями будівельних, електротехнічних та робототехнічних, машинобудівних та ІТ спеціальностей. Крім цього, наш університет здійснює підготовку висококваліфікованих фахівців з харчових технологій та сфери обслуговування, дизайнерів, екологів, економістів, менеджерів, лінгвістів, філософів, істориків, – зазначив проректор ЧДТУ Валентин Лазуренко. - На разі в університеті діє сім факультетів, де проводиться навчання студентів за 36 спеціальностями.

Під час зустрічі зі старшокласниками шкіл міста Чигирина представники Черкаського державного технологічного університету презентували школярам нову спеціальність вищого навчального закладу - «Історія та археологія» за освітньою програмою «Музеєзнавство та експертиза культурно-історичних цінностей».

У візиті на Чигиринщину взяли участь і студенти-першокурсники – майбутні фахівці з музеєзнавства та експертизи культурно-історичних цінностей.  Під час науково-практичного заняття, що відбулося у Музеї Богдана Хмельницького та яке провела його співробітник Ольга Брель, студенти нової спеціалізації ЧДТУ ознайомилися з історико-культурними цінностями, які є на балансі заповідника, дізналися про особливості оцінювання культурно-історичної спадщини, умови зберігання цінностей та історію формування унікальної колекції.

До того ж, студенти-історики ЧДТУ з навчальною метою відвідали Музей археології НІКЗ “Чигирин”, де ознайомилися з унікальними експонатами доби неоліту, енеоліту, бронзової та ранньої залізної доби, дізналися про особливості їх дослідження та історичну цінність.

- Хочеться висловити подяку всім працівникам заповідника, які організували та провели змістовне і цікаве заняття для майбутніх фахівців з музеєзнавства та експертизи культурно-історичних цінностей, – наголосила завідувач кафедри історії України та суспільних дисциплін, доцент Ірина Стадник.

Зі студентами ЧДТУ працювали також доценти кафедри історії України та суспільних дисциплін, кандидати історичних наук, доценти Юрій Лазуренко і Людмила Тептюк.