,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Представники ЧДТУ відвідали міжнародні виставки енергетичної галузі
П'ятниця, 10 листопада 2017 11:22

Представники ЧДТУ відвідали міжнародні виставки енергетичної галузі

Представники ЧДТУ відвідали міжнародні виставки енергетичної галузі

8 листопада 2017 року студенти та викладачі кафедри електротехнічних систем, факультету електронних технологій і робототехніки, відвідали МІЖНАРОДНІ СПЕЦІАЛІЗОВАНІ ВИСТАВКИ «ЕНЕРГЕТИКА В ПРОМИСЛОВОСТІ – 2017» та «ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ. ВІДНОВЛЮВАЛЬНА ЕНЕРГЕТИКА» (м. Київ), що проводяться в межах Міжнародного форуму «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє» за дорученням Кабінету Міністрів України та під егідою Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Міжнародний форум «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє» впевнено зберігає свої лідерські позиції і визнання професійної спільноти та за правом вважається візитівкою енергетичної галузі України.

 – Сьогодні енергетичний фактор є визначальним у розвитку економічної ситуації в Україні. Дефіцит паливно-енергетичних ресурсів у державі стимулює керівників, відповідальних за прийняття рішень на національному, регіональному та місцевому рівнях, до негайного проведення ефективних галузевих реформ, впровадження енергоефективних технологій та широкомасштабних програм із енергозбереження на підприємствах усіх секторів економіки – зазначив завідувач кафедри електротехнічних систем О.О. Ситник.

Готовність задіяти свій інноваційний потенціал у виробничому процесі продемонстрували вітчизняні та зарубіжні учасники виставки: розробники, виробники, постачальники нових технологій, які поділилися досвідом ефективного управління енергетичним господарством та застосування енергозберігаючих технологій, запровадження методів і засобів зниження енергетичних витрат на виробництві, підвищення ресурсу та ефективності роботи енергетичного та електротехнічного обладнання, та іншими інноваційними рішеннями.

Студенти та викладачі, які відвідали виставки мали унікальну нагоду взяти участь в обговоренні сьогодення і майбутнього вітчизняної енергетики, зустрітися з представниками галузевої інтелектуальної та інженерної еліти – керівниками органів влади, електрогенеруючих, електромережевих, енергопостачальних компаній, лідерами електротехнічної промисловості, приладобудування, енергетичного машинобудування, провідними вченими, експертами, головними спеціалістами підприємств різних галузей промисловості та інфраструктурних об'єктів, фінансистами та інвесторами.

Для викладачів та студентів ЧДТУ участь у подібній події – це унікальна можливість познайомитися із досягненнями у сфері виробництва енергозберігаючого обладнання та інноваційних технологій, ефективного електротехнічного і енергетичного обладнання, світлотехніки, силової електроніки, кабельно-провідникової продукції, інформаційних технологій, засобів автоматизації тощо.