,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Іноземні студенти ЧДТУ долучилися до Всеукраїнського радіодиктанту
П'ятниця, 10 листопада 2017 11:08

Іноземні студенти ЧДТУ долучилися до Всеукраїнського радіодиктанту

Іноземні студенти ЧДТУ долучилися до Всеукраїнського радіодиктанту

Вже три десятки років у Черкаському державному технологічному університеті ефективно діє Навчально-науковий центр по роботі з іноземними студентами, який один із перших в Україні почав мовну та спеціальну підготовку іноземних громадян для подальшого навчання на факультетах ЧДТУ або будь-якого іншого вишу країни українською мовою.

Іноземні студенти не лише сумлінно навчаються, а й беруть активну участь у заходах та подіях своєї альма-матер.Учора, 9 листопада, троє іноземних студентів виявили бажання приєднатися до XVII Всеукраїнського диктанту національної єдності, який писали в ЧДТУ, у межах тижня української мови.

Акмирадова Айлар, студентка 4 курсу факультету економіки та управління охоче поділилася враженнями після диктанту: «Було важко, але українську мову я розумію добре, незважаючи на те, що вчити її почала всього 4 роки тому».

Студент-першокурсник факультету комп'ютеризованих технологій машинобудування і дизайну Байрамов Довлетмаммет приїхав в Україну 6 місяців тому з Туркменії. Хлопець вдома вивчав російську мову, але вирішив спробувати себе у написанні диктанту державною українською.

Алхасан Майкл Арафат із Гани живе в Україні вже 6-й рік та успішно навчається на факультеті інформаційних технологій і систем ЧДТУ. Студент володіє українською мовою на досить високому рівні, тому залюбки долучився до заходу, адже мета Всеукраїнського радіодиктанту – це не перевірка грамотності, а, насамперед, єднання.