,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відкрилася виставка художніх робіт викладачів кафедри дизайну
Вівторок, 07 листопада 2017 08:50

У ЧДТУ відкрилася виставка художніх робіт викладачів кафедри дизайну

У ЧДТУ відкрилася виставка художніх робіт викладачів кафедри дизайну

6 листопада в Черкаському державному технологічному університеті відкрилася щорічна традиційна виставка робіт викладачів кафедри дизайну присвячена Дню художника.

Неймовірні роботи виконані в різних техніках художники писали під час традиційного пленеру на мальовничому березі річки Рось.

   Одинадцять років поспіль відбувається мистецький пленер, після якого ми відкриваємо художню виставку, аби продемонструвати широкому загалу роботи талановитих викладачів кафедри дизайну,  –  зазначила у вітальному слові завідувач кафедри дизайну Наталія Романенко.  – На цьогорічній виставці, яка асоціюється зі словом «добро», представлено значно більше робіт, ніж у попередні роки. Кожне полотно експозиції просякнуте душею викладача та випромінює нестримну енергію добра, світла і позитиву.

  Свого часу Пабло Пікассо сказав: «Мистецтво – це неправда, що допомагає нам зрозуміти правду»,  – процитувала відомого іспанського художника куратор проекту, старший викладач кафедри дизайну Тетяна Куліш. – Наша правда, це те, що за підтримки керівництва університету відбуваються щорічні пленери, у яких беруть активну участь співробітники нашої кафедри. Власне, на нинішній виставці представлені мистецькі роботи дев’ятьох художників, і кожна з цих унікальних робіт спонукає до певних роздумів, до втілення нових ідей і до дослідження правди.

Учасники і гості заходу,  оглянувши унікальні полотна, охоче ділилися ідеями, жваво обговорювали перспективи нових виставок, можливості розширення жанрової палітри та урізноманітнення технік і напрямів, а також майбутнього залучення студентів до проекту.

  Кафедра дизайну – це чарівна кафедра, де працюють майстри-чарівники, які за допомогою чарівного пензля творять справжні дива,  – підсумував декан факультету комп'ютеризованих технологій машинобудування і дизайну  Микола Підгорний–  Споглядаючи ці унікальні роботи, усвідомлюєш, що є люди, яким обрана професія приносить задоволення. Сподіваюся, що наступного року виставка художніх робіт викладачів кафедри дизайну стане ще масштабнішою.