,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відбулися тренінги зі сталого розвитку
Четвер, 02 листопада 2017 17:10

У ЧДТУ відбулися тренінги зі сталого розвитку

У ЧДТУ відбулися тренінги зі сталого розвитку

У Черкаському державному технологічному університеті відбулися триденні тренінги зі сталого розвитку в рамках проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Протягом першого дня студенти працювали над розвитком особистих якостей, комунікативних навичок, вчилися будувати ефективний діалог. Учасники формували своє розуміння поняття сталого розвитку, визначали роль молоді в процесі досягнення Цілей сталого розвитку.

Протягом другого дня студенти з’ясовували поняття громади, виявляли свою роль в територіальній громаді, здійснювали картування території, виявляли проблеми та пропонували шляхи їх вирішення. Особливу зацікавленість викликала вправа, де студенти мали можливість проявити максимум креативу для відображення «ідеальної» громади.

Логічним завершенням теоретичної частини триденного тренінгового курсу зі сталого розвитку слугував візит студентів Черкаського державного технологічного університету у громади. Цього разу учасники тренінгів мали змогу ознайомитись з історією участі в проекті ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» села Бужанка Лисянського району. Громада села тричі мала змогу реалізувати мікропроекти в межахМРГ. Першим досвідом був проект встановлення вуличних ліхтарів, далі виконували заходи з енергозбереження у Бужанській школі, зокрема встановлення піролізного котла, також встановлення сучасного обладнання в ФАП (стоматологічного крісла). Безперечно цікавим та надихаючим є досвід Бужанської територіальної громади. У студентівбула нагода не просто почути, а й безпосередньо побачити результати зусиль громади та власне проекту ЄС/ПРООН «МРГ». Водночас найбільше враження справили навіть не робота і зусилля, а безпосередньолюди, які гостинно зустрічали молодь на своїй рідній землі. Особливу вдячність хотілось би висловити сільській голові Стадник Валентині Володимирівні за неймовірно теплу зустріч, за враження того, що ми були найбажанішими гостями в їхньому домі. Вона показала приклад, яким має бути справжній лідер угромаді! Вмотивовані студенти мали змогу доповнити враження ще на зворотньому шляху, оскількиробили кілька зупинок для ознайомлення з мікропроектами в інших населених пунктах.

Висловлюємо щиру вдячність за постійну підтримку, допомогу та співпрацю регіональному координатору по Черкаській області Ганні Василівні Бабковій!