,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Макс Кідрук презентував новий роман у ЧДТУ
Вівторок, 31 жовтня 2017 09:18

Макс Кідрук презентував новий роман у ЧДТУ

Макс Кідрук презентував новий роман у ЧДТУ

30 жовтня у межах шаленого промотуру сотнею міст і містечок України на підтримку нового роману «Не озирайся і мовчи» Макс Кідрук завітав до Черкас, які аж ніяк не міг оминути, оскільки за останні роки, завдяки МГО «Книжковий Маестро»,  став бажаним гостем у нашому місті.

Цього дня у популярного українського письменника було заплановано кілька творчих зустрічей із черкаськими книголюбами, та за підтримки ректорату і профкому ЧДТУ викладачі, співробітники і студенти Черкаського державного технологічного університету отримали унікальну нагоду поспілкуватися з автором нового містичного роману.

Вже не вперше, Макс Кідрук переступив поріг навчального закладу, адже три роки тому письменник презентував у стінах вишу роман «Жорстоке небо».

Відтак, зважаючи на чималу перерву між візитами та на молоді обличчя в аудиторії, Макс вирішив надолужити згаяне, розповівши про себе, про свої захоплення, про джерела натхнення для нових творів та, власне, про свої нові романи.

Макс Кідрук добре відомий не лише завдяки  захопливим технотрилерам, а й своїй чудовій ораторській майстерності. Коли говорить Кідрук, то навіть, здавалося б, найнудніші теми про квантову фізику, нейрохірургію чи інші наукові дисципліни можна слухати годинами.

Цього разу, у якості вступу та ближчого знайомства, Макс розповів про подорожі, які вражають, які є джерелами нових ідей та які відкривають незвідані світи, спонукаючи мислити, розвиватися і творити.  

- Я багато мандрую, я збираю пазлики інформації про цивілізації, про природу, про людей, про тварин і постійно намагаюся звести все до спільного знаменника - поділився Макс Кідрук. -  Кожна жива істота на цій планеті має свою умовно-корисну функцію, адже в нашому світі все надзвичайно тісно взаємопов’язано.

 

Після розповідей про свої мандри, про найспритніших тварин гепардів, що підтримують нинішню еконішу, але, на жаль, невпинно вимирають попри намагання людства зберегти цей вид, про найстрашнішу тварину Африки медоїда (honey badger), про яку мало хто чув, але вона вражає своєю унікальністю,   автор перейшов до своїх літературних доробок.

Макс Кідрук приділив увагу трьом романам, зробивши невеликі презентації про кожен із них та продемонструвавши еволюцію бук трейлерів до своїх творів. Відтак, аудиторія ознайомилася з психотрилером «Твердиня» 2013-го року, минулорічним драматичним технотрилером «Зазирни у мої сни» та новим романом «Не озирайся і мовчи», що побачив світ у вересні цього року.

«Не озирайся і мовчи» — роман, який зачіпає цілу низку актуальних питань сьогодення, а саме:  взаємовідносини батьків і дітей, складнощі у порозумінні поколінь, дитячу жорстокість, цькування однолітків та нестерпне підліткове бажання втекти від реальності, яка не влаштовує.

За словами автора, це роман про підлітків, але не для підлітків. Знайомство чотирнадцятирічного Марка з дівчиною Сонею приводить його до особливого місця, яке ніби застигло в часі. Це місце здатне сховати будь-кого, хто прагне втекти від реальності, і для того, аби туди потрапити, достатньо не озиратися й мовчати. Є лише одна проблема: в такому місці часом з’являються речі, страшніші за те, від чого ховаєшся.

У промотурі Макс Кідрук не лише представляє свій новий роман, а й відкриває завісу свого наступного твору під назвою «Де немає бога». Ідея роману зародилася ще 5 років тому, і ось настав час її втілити. На написання книги Макса наштовхнула одна з найжахливіших авіакатастроф, що сталася на території Нової Зеландії в мирний час -  у 1979 році рейс 901 авіакомпанії Нова Зеландія  врізався в гору Еребус на острові Роса в Антарктиді. Вночі перед вильотом керівництво авіакомпанії «підкорегувало» маршрут без попередження екіпажу і через природнє явище «white-out», пілоти не помітили гору і врізалися в неї. Всі 237 пасажирів, що здійснювали оглядовий політ, і 20 членів екіпажу загинули.

Кідрук тривалий час шукав, як прив’язати історію Нової Зеландії до України, і не так давно знайшов на планеті Земля ідеальне  місце, яке дуже легко, можна сказати, ідеально лягає в контекст України.  Роман «Де немає бога» про сімох уцілілих в авіакатастрофі людей: чотирьох чоловіків, двох жінок і дівчинку. Роман, який вийде в друк вже наступного року, про багаж  досвіду, з яким кожен із персонажів підійшов до авіакатастрофи, і саме цей досвід впливає на поведінку героїв під час боротьби за виживання.

Відповіді на всі питання щодо таємничого місця, яке близьке до України та долі героїв майбутнього роману, всі зацікавлені дізнаються у наступному році після виходу книги Макса Кідрука «Де немає бога» у світ.