,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини 29 жовтня - День автомобіліста і дорожника
П'ятниця, 27 жовтня 2017 14:45

29 жовтня - День автомобіліста і дорожника

29 жовтня - День автомобіліста і дорожника

День автомобіліста і дорожника – національне професійне свято працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства, який відзначається в Україні щорічно в останню неділю жовтня.

День автомобіліста отримав офіційний статус національного державного свята у 1993 році відповідно до Указу Президента № 452/93.

Сьогодні не можливо уявити сучасне життя без автомобілів. Цілком зрозуміло, що з кожним роком у нашій країні збільшується кількість автомобілів, автобусів, тролейбусів. Загалом, автотранспортом в Україні перевозиться 22% вантажів і 88% пасажирів.

 

Крім цього, здавна дорога вважається символом руху, адже дороги ведуть нас у майбутнє, з'єднують з рідними і близькими людьми, об'єднують народи і країни. Дорога — це символ України, яка впевнено прагне до кращого життя, до економічного зростання і соціального благополуччя.

Тож, неабияка відповідальність лежить на тих, хто сідає за кермо, займається виготовленням, обслуговуванням і ремонтом автомобільного транспорту та доріг, по яких здійснюється його пересування. Це величезна відповідальність не тільки за своє власне життя, але і за життя пішоходів та пасажирів.

У Черкаському державному технологічному університеті на факультеті компютеризованих технологій машинобудування та дизайну успішно діє кафедра автомобілів та технології їх експлуатації, яка ефективно готує висококваліфікованих фахівців автомобільного транспорту різних напрямів виробничої діяльності.

Вітаємо всіх зі святом та бажаємо безпечних подорожей і легких доріг!