,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ пройшли тренування з цивільного захисту
П'ятниця, 20 жовтня 2017 10:10

У ЧДТУ пройшли тренування з цивільного захисту

У ЧДТУ пройшли тренування з цивільного захисту

У Черкаському державному технологічному університеті відбулося спеціальне об’єктове тренування формувань і служб цивільного захисту університету.

Сьогодні, у нелегкий для нашої країни час, необхідно завжди бути готовим до дій у надзвичайних ситуаціях. Відтак, навчання «Дії працівників та студентів у випадку виникнення пожежі, що сталася внаслідок терористичного акту в гуртожитку №1 ЧДТУ» було не лише цікавим, а й надзвичайно пізнавальним та корисним.

За попередніми даними вранці у холі першого поверху студентського гуртожитку №1 невідомою особою був залишений чорний пакет, що спричинив пожежу, яку необхідно оперативно ліквідувати, дотримуючись всіх вимог правил техніки безпеки та відповідно до розроблених інструкцій.

Переглянути фотоальбом у Flickr

 

Тож, кожен чітко мав виконати необхідні дії, аби врятувати життя мешканців гуртожитку та загасити пожежу. Завдяки чітким  злагодженим діям освітяни сповістили всіх про небезпеку, викликали пожежно-рятувальну службу ДСНС, швидку медичну допомогу, поліцію та СБУ. Комісією університету з питань евакуації була проведена евакуація студентів та працівників з гуртожитку, не допускаючи паніки, травмування людей, пошкоджень майна і не перешкоджаючи діям пожежних-рятувальків. На місці силами добровільної пожежної дружини ЧДТУ негайно приступили до гасіння пожежі первинними засобами пожежогасіння. Силами формування охорони громадського порядку знеструмили приміщення та посилили охорону приміщень та матеріальних цінностей. Поміж тим, силами формування з надання першої долікарської допомоги організували надання першої долікарської допомоги потерпілим.

Усі запасні виходи з гуртожитку тримали вільними, аби пожежні-рятувальники вільно могли потрапити до місця пожежі та у кімнату №206 для рятування потерпілого, який не зміг самостійно вийти з небезпечної зони.

Після практичної частини тренувань, всі учасники підвели підсумки та обговорили вимоги правил пожежної безпеки, безпеки життєдіяльності і охорони праці. На завершення заходу представники служби безпеки України та навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності провели інформаційно-роз’яснювальну роботу стосовно попередження терористичних актів та дій керівників управління та формувань цивільного захисту Черкаського державного технологічного університету у разі їх вчинення.