,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ обговорювали пенсійну реформу
Четвер, 19 жовтня 2017 12:43

У ЧДТУ обговорювали пенсійну реформу

У ЧДТУ обговорювали пенсійну реформу

Учора, 18 жовтня, у Черкаському державному технологічному університеті за ініціативи профспілкового комітету  та за підтримки керівництва ЧДТУ відбувся семінар на тему «Нововведення у системі пенсійного забезпечення».

Як відомо, 11 жовтня цього року набув чинності Закон України «Про пенсійне забезпечення» у новій редакції. Верховна Рада ухвалила пенсійну реформу 3 жовтня, президент Петро Порошенко підписав відповідний закон 8 жовтня 2017 року.

Наразі питання про пенсійну реформу, нововведення та про те, якими ж фінансовими бонусами винагородить уряд громадян пенсійного вікупостає досить актуально.

Начальник управління пенсійного забезпечення Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Ольга Бондаренко ознайомила учасників семінару з основними змінами у системі пенсійного забезпечення та охоче відповіла на численні питання.  Зокрема, учасники семінару дізнались про те, що скасовані спеціальні пенсійні режими для державних службовців, учених і пенсії за вислугою років; чи входить у страховий стаж навчання в університеті, аспірантурі; чи впливає на пенсію неповне навчальне навантаження викладачів; про можливість перерахунку пенсій пенсіонерів, які працюють; хто після реформи матиме право достроково вийти на пенсію тощо.

Ольга Анатоліївна також повідомила, що кожен громадянин може створити свій власний електронний кабінет на сайті головного управління Пенсійного фонду (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.), через який можна слідкувати за всіма виплатами особисто. Для реєстрації необхідно звернутись до головного управління Пенсійного фонду України  в Черкаській області за адресою: м. Черкаси, вул. Смілянська, 23, 5 поверх.

Звичайно ж, під час заходу виникла жвава дискусія та конструктивне обговорення конкретних прикладів, що свідчить про те, що такий семінар надзвичайно корисний та актуальний, а всі присутні не залишаються байдужими ані до свого майбутнього, ані до майбутнього прийдешніх поколінь. 

У разі виникнення запитань звертайтесь за консультаціями до профспілкового комітету ЧДТУ.

 

Галерея зображень