,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Представник ЧДТУ взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції в Івано-Франківську
Середа, 18 жовтня 2017 10:30

Представник ЧДТУ взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції в Івано-Франківську

Представник ЧДТУ взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції в Івано-Франківську

Минулого тижня, 11-12 жовтня 2017 року,  в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу у межах святкування 50-річчя університету проходила   VI Міжнародна науково-практична конференція «Теорія і практика стратегічного управління розвитком галузевих і регіональних суспільних систем». Конференція проходила на базі Інституту економіки та управління ІФНТУНГ, її організаторами виступили МОН України, ІФНТУНГ, НАК «Нафтогаз України», Міністерство енергетики і вугільної промисловості України, Івано-Франківська ОДА, Гірничо-металургійна академія ім. С.Сташица в Кракові та Поморська академія в Слупську (Польща), Університет прикладних наук у Ціттау (Німеччина), Державний університет Клівленда та Університет Кейс Вестерн (США), ТОВ «ЮТЛ Енергія та Інженерія» (Туреччина), Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» та Чернігівський національний технологічний університет.

Завідувач кафедри економічної теорії та банківської справи Черкаського державного технологічного університету Журба Інна Олександрівна взяла участь у конференції.

Відкриваючи Пленарне засідання конференції, директор Інституту економіки та управління Гораль Ліліана Тарасівна підкреслила, що метою конференції є науковий пошук, узагальнення та розроблення рекомендацій щодо можливих шляхів вирішення основних проблем стратегічного управління розвитком галузевих і регіональних суспільних систем. Значна увага заходу була прикута до напрацювань для  динамічного росту економіки України та регіону. Крім того, на конференції обговорено головні питання процесу децентралізації в Україні.

Серед тематичних напрямів конференції:

-         тенденції та пріоритети розвитку сучасних галузевих та регіональних суспільних систем;

-         підвищення конкурентоспроможності регіонів, проблеми та шляхи вирішення;

-         міжнародна співпраця та інтеграція у сфері управління розвитку суспільних систем та територій;

-          актуальні проблеми бухгалтерського, управлінського та податкового обліку і шляхи їх вирішення;

-         фінансові аспекти розвитку  та економіко-екологічні орієнтири розвитку галузевих і регіональних систем;

-         маркетинговий інструментарій забезпечення соціально-економічного розвитку;

-         економіка та управління діяльністю суб’єктів господарювання.

 

-         Ми як науковці, як економісти маємо надавати свої рекомендації та пропозиції органам державної влади, керівникам підприємств, щоб економіка нашої країни розвивалася динамічно. Щоб наша країна поступово виходила з кризи, - наголосила під час відкриття Ліліана Гораль, директор Інституту економіки та управління у нафтогазовому комплексі ІФНТУНГ. - Я сподіваюся, що стагнація, яка була в економіці України, залишилася уже позаду, а сьогодні ми розпочинаємо новий поступ до динамічного розвитку економіки країни.

Не може не радувати масовість цьогорічної конференції, адже до участі зголосилося 220 осіб.  До того ж, географія учасників заходу охопила майже всі регіони України: це – виші Полтави, Херсону, Києва, Чернігова, Черкас, Івано-Франківська та інші., а також університети Польщі,  США й інших країн. Серед почесних гостей Богдан Білик – заступник голови м. Івано-Франківська, Данута Герчинська – проректор Поморської академії в Слупську, Василь Костів – головний інженер УМГ «Прикапаттрансгаз», Любомир Слободян – голова ДПА в м. Івано-Франківську. У конференц-залі зібралися також проректори, директори інститутів ІФНТУНГ, завідувачі кафедр ІнЕУ. Головував на конференції проректор з наукової роботи ІФНТУНГ Чудик І. І.

З вітальним словом від імені адміністрації університету виступив проректор з науково-педагогічної роботи Дзьоба О. Г. Чимало теплих слів на адресу університету та інституту економіки та управління прозвучало у виступах колишнього випускника ІФНТУНГ, а сьогодні – голови ДПА в м. Івано-Франківську Слободяна Л., представника НАК «Нафтогаз» й інших виступаючих. Всі вони вважають, що авторитет ІФНТУНГ сьогодні дуже високий: про це свідчить залучення університету до реалізації державних і регіональних програм, економічних проектів великих національних та транснаціональних компаній, а також що ІФНТУНГ – це унікальне середовище наукового потенціалу, який успішно реалізовується у проектах для здобуття державою енергонезалежності. Важко переоцінити внесок економістів університету у стратегії регіонального розвитку. На цьому у своїй доповіді «Стратегія розвитку міста Івано-Франківська  на період до 2018 року» наголосив Богдан Білик – заступник голови м. Івано-Франківська.