,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ відбудеться нова серія тренінгів для підтримки локальних ініціатив за програмою Британської Ради
Середа, 04 жовтня 2017 15:26

У ЧДТУ відбудеться нова серія тренінгів для підтримки локальних ініціатив за програмою Британської Ради

У ЧДТУ відбудеться нова серія тренінгів для підтримки локальних ініціатив за програмою Британської Ради

Незабаром, 10-11 жовтня 2017 року, в Черкаському державному технологічному університеті відбудеться четвертий етап тренінгів, що проводяться у рамках програми Британської ради в Україні  «Активні Громадяни».

Програма спрямована на згуртування ініціативних людей з активною громадською позицією, які прагнуть змінити життя на краще, знайти шляхи вирішення актуальних суспільних проблем і навіть отримати фінансову підтримку на втілення власних проектів соціальної дії.

Зареєструватися для участі у тренінгах можна за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScd74gjOxuZBSn-9kmxCQkKIqYVD2kfqeFpxKOJ8Wae3B42Jw/viewform?usp=sf_link.

 

- Досвід попередніх тренінгів свідчить, що вже в перший день учасники генерують та  активно пропонують ідеї проектів, що принесуть користь громаді, – зазначила координатор ресурсного центру зі сталого розвитку ЧДТУ, координатор проекту «Активні Громадяни» Юлія Ткаченко. – Надалі ці команди однодумців, яких об’єднала робота над спільними проектами, працюють над власними проектами, аби втілити корисну для суспільства ідею, яка може бути профінансована Британською Радою в Україні. 

Ми пишаємося тим, що проект, підготовлений учасниками попередніх етапів локальних тренінгів ЧДТУ підтримано та грантовано Британською Радою в Україні, – наголосила координатор ресурсного центру зі сталого розвитку ЧДТУ, координатор проекту «Активні Громадяни» Олена Березіна. – Це локальний освітній проект «Школа корисних звичок» для дітей дошкільного віку, який реалізований активними громадянами Крижанівською Катериною та Миколою Фомичем. Попри локальність проекту, завдання у нього масштабні – навчити дітей не смітити, раціонально споживати ресурси (воду, електроенергію), дбайливо ставитися до всього живого і самих себе, а глобальна мета – сформувати в дітях екологічне мислення, правильне бачення світу і себе в ньому. Проектна команда вирішила розпочати втілення проекту із садочків, адже ековиховання потрібно розпочинати з самого малку. Для цього у дошкільних закладах міста, які пішли назустріч такій глобальній ідеї, запровадили відповідний освітній курс.

 

Для довідки:

“Активні Громадяни” – програма Британської Ради для молоді у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку, основною метою якого є забезпечення сталого розвитку шляхом створення і розбудови мережі молодих лідерів із залученням молодіжних організацій, які є рушіями реформ у своїх громадах та надання їм знань та навичок, що сприятимуть побудові відносин між людьми на засадах рівності та рівних можливостей, поваги до різноманіття, вміння вести безконфліктний діалог. Детальніше за посиланням: http://www.britishcouncil.org.ua/active-citizens