,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ обговорювали глобальне партнерство в умовах децентралізації
Понеділок, 02 жовтня 2017 15:04

У ЧДТУ обговорювали глобальне партнерство в умовах децентралізації

У ЧДТУ обговорювали глобальне партнерство в умовах децентралізації

29 вересня 2017 року за ініціативи кафедри фінансів Черкаського державного технологічного університету відбувся круглий стіл «Глобальне партнерство суспільних інститутів для забезпечення сталого розвитку в умовах децентралізації». Науковий захід об’єднав навколо важливих, актуальних проблем забезпечення сталого розвитку представників різних суспільних інститутів: науковців, практиків, представників органів влади, фахівців фінансових установ, громадських організацій та координаторів міжнародних проектів.

На початку зібрання перший проректор Черкаського державного технологічного університету Євген Ланських від імені ректора ЧДТУ Олега Григора висловив подяку всім гостям, партнерам і учасникам круглого столу та виразив сподівання на плідну працю, яка надасть можливості для розробки нових наукових напрямків, а надалі й практичної їх реалізації для забезпечення сталого розвитку нашої держави в умовах децентралізації.

-         У наш час в Україні відбувається велика кількість реформ, які запроваджує уряд, і, разом з тим, інтеграція України в євроспільноту вимагає забезпечення стабільного сталого розвитку в умовах децентралізації, яка відбувається нині на теренах нашої держави, - зазначив Євген Ланських. - Тому, мета цього зібрання є досить важливою і надзвичайно приємно, що саме науковці Черкаського державного технологічного університету беруть участь у розробці стратегій та заходів і дійсно забезпечують розвиток нашої держави, сталий постійний розвиток, поступовий рух вперед  тим самим сприяють ефективній інтеграції України в євроспільноту, як справжнього партнера рівного собі, як рівноцінного партнера з Євросоюзу.

Учасники круглого столу обговорювали питання успішності реформи децентралізації, ролі різних інститутів у процесі забезпечення сталого розвитку на засадах партнерства та кооперації.

Зі змістовними практично орієнтованими доповідями виступили гості заходу: начальник Управління Північного офісу Держаудитслужби  в Черкаській області Велько Тетяна Миколаївна, начальник Управління планування регіонального розвитку Черкаської ОДА Даниленко Сергій Миколайович, регіональний координатор проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Бабкова Ганна Василівна та інші. Зі свого боку науковці – представники ЧДТУ в своїх виступах обґрунтували роль університету в забезпеченні сталого розвитку як на локальному рівні, так і в глобальному масштабі.

На засадах конструктивного діалогу учасниками визначено коло проблем, що постають на порядку денному та які можливо вирішити тільки спільними зусиллями. Представники різних установ були одностайні в тому, що сталий розвиток неможливий без налагодження на глобальному, регіональному та місцевому рівнях всеохоплюючих партнерських відносин між суспільними інститутами, які побудовані на єдиних принципах і цінностях, орієнтованих на задоволення інтересів людства і планети.

На завершення обговорення проблематики круглого столу учасниками сформовано спільний план дій по реалізації порядку денному та досягненню цілей сталого розвитку в межах повноважень та можливостей кожної установи та кожного учасника зокрема.

Як підсумок, д.н.держ.упр., професор, завідувач кафедри фінансів Ірина Георгіївна Гончаренко підкреслила, що роль кожного інституту в забезпеченні сталого розвитку важлива, проте найголовніше – це люди та партнерські відносини між ними.