,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Віктор Демиденко розповів про основні труднощі цьогорічних вступників
Четвер, 07 вересня 2017 09:38

Віктор Демиденко розповів про основні труднощі цьогорічних вступників

Віктор Демиденко розповів про основні труднощі цьогорічних вступників

Підсумовуючи результати цьогорічної вступної кампанії, відповідальний секретар приймальної комісії Черкаського державного технологічного університету Віктор Демиденко окреслив основні проблеми вступників до вишу у студії «ВиЧЕрпно».

- Однією з проблем першокурсників є слабка обізнаність у механізмі вступної кампанії: конкурсного відбору, поняття пріоритетності, поняття «широкий конкурс». Часто доводилось довго пояснювати батькам, який механізм цього всього. Батьки і вступники не розуміють, як це так – широкий конкурс по всій Україні. Пояснюю: потрібно спочатку бути відібраним на рівні країни на певну спеціальність, а потім отримати рекомендацію на конкретну спеціальність у конкретний ВИШ, — розповідає Віктор Демиденко.

Секретар приймальної комісії вважає, проблема в тому, що недостатній рівень поінформованості суспільства в цьому питанні. ВИШі своєю профорієнтаційною роботою намагаються це доносити, але умови прийому щороку змінюються, впроваджуються такі новації, за якими не встигає суспільство.

- Ще одна проблема технічного характеру полягає у новій електронній базі, яка мала обробляти інформацію про вступників,  декілька разів давала збій. Було таке, що зникали заяви із бази, але нічого критичного в нашому університеті не трапилось. Всі, хто хотіли, подали заяви, і вступили згідно конкурсних балів та своїх можливостей, — сказав Віктор Демиденко.

Підсумовуючи вступну кампанію 2017 року у ЧДТУ, Віктор Демиденко може назвати її успішною. Показники набору вступників, незважаючи на зниження загальної кількості випускників шкіл, залишилися майже на тому рівні.

 

ВІДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=gCGwlJWSo78