,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студенти ЧДТУ взяли призові місця II Всеукраїнської студентської олімпіади із робототехніки
Четвер, 08 червня 2017 12:50

Студенти ЧДТУ взяли призові місця II Всеукраїнської студентської олімпіади із робототехніки

Студенти ЧДТУ взяли призові місця  II Всеукраїнської студентської олімпіади із робототехніки

Для участі в олімпіаді кафедра комп'ютеризованих та інформаційних технологій в приладобудуванні Факультету електронних технологій ЧДТУ спрямувала  дві команди та 2 робо-машинки.

Для участі в Олімпіаді студенти моделювали автоматизовані машини на прикладі моделей машин розміром 1:10 – 1:18 і розробили програмне забезпечення управління. За допомогою фірми «Люксофт-Одеса» була побудована траса довжиною 50 метрів. Команди виконували завдання з побудови автономного робота-автомобіля, який без втручання водія повинен автоматично знайти по трасі правильну траєкторію руху за допомогою датчиків. Завдяки цим датчикам робот-машина могла визначити, чи є перешкоди на дорозі, в який бік буде наступний поворот та ін. Метою таких змагань є стимулювання технічної творчості та змагального духу серед молоді, створення технічного співтовариства, популяризація робототехніки серед студентів технічних вузів. До змагань допускалися машини, що пройшли кваліфікаційні випробування, в результаті яких 14 команд були допущені до фінальних перегонів.

За підсумками командного змагання, команди Черкаського державного технологічного університету зайняли 8 та 9 місця у командному заліку та 3-є місце з дисципліни «Робототехніка», змагаючись із 19 сильними командами з різних куточків України та, навіть, із Білорусі.