,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини ЧДТУ та НТУУ «КПІ» провели третю робочу зустріч проекту «Water Harmony - II»
Середа, 07 червня 2017 09:46

ЧДТУ та НТУУ «КПІ» провели третю робочу зустріч проекту «Water Harmony - II»

ЧДТУ та НТУУ «КПІ» провели третю робочу зустріч проекту «Water Harmony - II»

Черкаський державний технологічний університет та Національний технічний університет України «Київський політехнічний університет імені Ігоря Сікорського» провели робочу зустріч у рамках проекту «Water Harmony - II» («Водна Гармонія - ІІ»), в якій взяли участь по два представники університетів-партнерів з Білорусі, Молдови, Казахстану, Киргизстану, Норвегії, двох університетів Таджикистану, а також делегації від Українського державного хіміко-технологічного університету (м. Дніпро), Національного університету водного господарства (м. Рівне) та Національного університету «Львівська політехніка».

- Зміцнення інституційного партнерства, посилення горизонтальних зв’язків, посилення кооперації – все це досягається за рахунок подібних зустрічей.  Результатами стає постійне вдосконалення навчальних програм за рахунок обміну передового досвіду та навчально-методичних матеріалів, спільні наукові дослідження та публікації, робота над створенням консорціумів та участь у грантових програмах тощо, - прокоментував завідувач кафедри хімічних технологій та водоочищення ЧДТУ Геннадій Столяренко.

На зустрічі обговорили досягнутий прогрес у ключових питаннях проекту: удосконалення навчальних програм магістратури із залучення роботодавців, підвищення рівня знань англійської мови викладачів та студентів, участь студентів у літній тритижневій школі «Water Harmony 2017» у Норвезькому університеті природничих наук, робота над вдосконаленням розробленого в рамках попередньої фази проекту (2011-2014) підручника «Фізико-хімічні методи очищення води. Керування водними ресурсами» та багато іншого.

У рамках заходу відбулося два науково-практичних семінари: «Інтеграція освіти, досліджень та інновацій у співпраці з підприємствами» у Черкасах за участю представників державних та комунальних установ, що працюють у сфері управління водними ресурсами, та столичний семінар «Вода: наука і технології», у рамках міжнародної спеціалізованої виставки «AquaTerm». З матеріалами семінарів можна ознайомитися за посиланням.

Організатори дякують усім учасникам робочої зустрічі та з нетерпінням очікують на нову, яка відбудеться в жовтні цього року в Таджикистані.