,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Команда ЧДТУ здобула першість на Інноваційному турнірі «Best device for FAI»
Вівторок, 30 травня 2017 10:06

Команда ЧДТУ здобула першість на Інноваційному турнірі «Best device for FAI»

Команда ЧДТУ здобула першість  на Інноваційному турнірі «Best device for FAI»

Команда Черкаського державного технологічного університету виборола перше місце в Інноваційному турнірі «BestdeviceforFAI», що відбувся в м. Дніпрі 27 травня. Організатор турніру – NoosphereEngineeringSchool–запропонував учасникам розробити концепт пристрою для Міжнародної авіаційної федерації (FederationAeronautiqueInternationale – FAI), який буде використовуватися у змаганнях з повітроплавання.

Ідея проекту, представленого командою ЧДТУ, належить співробітникам кафедри радіотехніки та інформаційно-телекомунікаційних систем факультету електронних технологій.  У його розробці брали участь завідувач кафедри д.т.н., професор Володимир Палагін, інженер Олег Бінецький, декан факультету к.т.н., доцент Артем Гончаров, завідувач лабораторіями Олександр Зорін та технік І категорії Олександр Дроботулін. Троє останніх учасників і представляли проект на турнірі у Дніпрі.

Вражає високий рівень організації проведення Інноваційного турніру. Організатори забезпечили можливість онлайн-перегляду турніру через мережу Інтернет та надали технічну можливість ставити питання командам-учасникам - не тільки безпосередньо від присутніх на турнірі, але й від фахівців інших країн, що не мали можливості прибути на турнір. У ході дискусії, учасники поділились цікавими ідеями щодо способів реалізації поставленого завдання, а також - можливими проблемами, що можуть виникнути при реальному використанні пристроїв під час змагань із повітроплавання.

Після перемоги перед командою Черкаського державного технологічного університету стоїть завдання втілення представленого проекту у життя та тестування створеного прототипу. За умовами Інноваційного турніру, на цей етап відводиться 3 місяці. Бажаємо успішного завершення проекту!