,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Практичні заняття екологів ЧДТУ відбулись на базі КП «Черкасиводоканал»
Понеділок, 29 травня 2017 09:25

Практичні заняття екологів ЧДТУ відбулись на базі КП «Черкасиводоканал»

Практичні заняття екологів ЧДТУ відбулись на базі КП «Черкасиводоканал»

Днями студенти, що навчаються за спеціальністю «Екологія» освітнього рівня «магістр» під керівництвом завідувача кафедри екології Олени Хоменко, завідувача лабораторіями Любові Плахотньої  та старшого лаборанта Оксани Єгорової,  відвідали КП «Черкасиводоканал».

На базі цього підприємства студенти ознайомились із особливостями роботи хіміко-бактеріологічної лабораторії питної води та хіміко-аналітичної лабораторії стічної води, що контролюють якість води на всіх етапах очистки та в системі водорозподільних мереж, та акредитовані на технічну компетентність і мають відповідний сертифікат.

Також, студенти мали змогу відвідати Дніпровську водоочисну станцію, де простежили шлях, який проходить вода із Дніпра, доки стане придатною для споживання.

Відвідали насосну станцію І-го підйому, станцію приготування та дозування сульфату амонію.Майбутніх екологів ознайомили і з повною технологічною схемою роботи водоочисної станції, з основними процесами підготовки питної води для споживачів (від освітлення та фільтрування до приготування та подачі у будинки черкащан).